Hotelldirektør

Som hotelldirektør (hotellsjef) har du ansvar for den daglige driften og planleggingen av det som skjer på hotellet.

Vanlige arbeidsoppgaver for en hotelldirektør:

  • lage budsjett og styre økonomien 
  • ansvar for ansettelser og oppfølging av medarbeiderne
  • ansvar for at hotellets konsept og strategi følges
  • samarbeid med hotellets eier  
  • bygge opp under kunderelasjoner hotellet allerede har og få nye

Arbeidsmengde og oppgaver varierer ut fra størrelsen på hotellet og antall ansatte. 

For å sikre en vellykket drift av et hotell er det viktig at hotelldirektøren samarbeider tett med hovmestere, servitører, bartendere, kokker, renholdsoperatører, resepsjonister, husøkonomer og andre hotellansatte.

Den daglig driften og ansvaret for hotellet gjelder både hotellets inntekter og kostnader. Du må ha fokus på salg og markedsføring, og sjekke at strategien til hotellet følges.

Som hotelldirektør jobber du også med å bygge et nettverk av samarbeidspartnere, for å gi et best mulig tilbud til hotellets gjester.

Som ansvarlig må du regne med lange arbeidsdager og helgearbeid.

Det er vanlig å ha utdanning innenfor administrasjon, reiseliv, salg, markedsføring, hotelledelse eller økonomi. I dag er det vanlig at hotelldirektører har høyere utdanning fra universitet eller høgskole.

Hotelldirektører arbeider i både små og store bedrifter, i store hotellkjeder eller på mindre hoteller eller moteller. Du kan arbeide både i Norge og i utlandet.

Det er viktig at du som leder har evne til å planlegge langt fram i tid, analysere og se sammenhenger. Du må i tillegg være flink til å takle hektiske arbeidsdager med mange utfordringer. Gode kommunikasjonsevner og serviceinnstilling er også nyttige egenskaper.

 

Yrkesbeskrivelsen er basert på åpne data fra utdanning.no og er underlagt Norsk lisens for offentlige data (NLOD). Teksten vedlikeholdes på yrkessidenutdanning.no
Denne siden er sist oppdatert null
Informasjonen om yrket er hentet fra utdanning.no