Kravlende kryp

Småkryp fra hele verden myldrer på Tromsø Museum, i utstillinga "Kravlende kryp". Levende insekter, tusenbein, edderkopper og skorpioner venter på besøk av den som tør!

Smådyr og småkryp - men ikke krypdyr!* Insekter, skorpioner og edderkopper er leddyr. Leddyr finnes det mange av, kanskje så mange som 30 millioner ulike arter!

På Tromsø Museum kan du se  omtrent 40 arter i utstillinga "Kravlende kryp". Foruten hårete edderkopper fra tropiske strøk finner du digre biller, skorpioner, tusenbein og skolopendere - og noen hundre kakerlakker.

Denne utstillinga får voksne og barn til å sitre av spenning, når publikum får mulighet til å studere dyr man vanligvis holder seg lengst mulig vekk fra. Mange starter med frykt og avsky og avslutter med undring og fascinasjon. Leddyr er omgitt av myter og historier – og noen av dyrene er riktignok temmelig farlige. Men ser man litt nærmere på dem, får man gjerne en interesse for livet.

Utstillinga viser noe av det enorme mangfoldet blant leddyrene. Blant andre blir du kjent med verdens største svepeskorpion, verdens største tusenbein og en av de mest beryktede edderkoppartene: Sort enke.

Sort enke

Bli kjent med smådyrene som ikke bare er spennende å se på, men også gjør helt uvurderlig nytte for seg i naturen.

Utstillinga er laga av Akvariet i Bergen, og blir å se helt til 17. februar 2019.

*(Og jo, krypdyr, det er krokodiller og øgler og slanger og sånn - hvis du lurte på det.)

Få utskriftsvennlig versjon ved å trykke på denne
Informasjon
Starter: 24. november 2018 kl. 12.00
Slutter: 17. februar 2019 kl. 16.00
Hvor: Tromsø Museum
Studiested: Tromsø
Målgruppe: alle