Tromsø Folkekjøkken

I samarbeid med kunstprosjektet Tromsø Folkekjøkken inviterer vi 17. juni kl. 1900 til en sosial møteplass på Norges arktiske universitetsmuseum. Her kan en diskutere og lære mer om matavfall, samtidig som en er med å  spise mat som ellers skulle vært kastet. Påmelding påkrevd. 

Før arrangementet med Tromsø Folkekjøkken inviterer vi kl. 1730 på tur ut i naturens spiskammer for å leite etter spiselige planter. Egen påmelding til dette arrangementet.

Mer kortreist og bærekraftig kan maten din nesten ikke bli. Velkommen!

 

Denne gangen stiller Tromsø Folkekjøkken v/ Liv Bangsund med en liten gruppe som lager en suppe, en gryterett og en salat av matvarer som har gått ut på dato. Dessverre kan vi ikke som vanlig tilberede maten i lag på grunn av smittevern. Publikum kan forsyne seg av rettene og ta resten av maten med hjem etter arrangementet.

Påmelding er påkrevd. Maks 30 personer etter først-til-mølla-prinsippet. Det er mulig å stå på venteliste. Påmelding på den grønne knappen th.

Vi følger myndighetenes retningslinjer for smittevern og har en rekke smitteverntiltak på museet for et trygt besøk. Vi holder en meters avstand, når vi sitter og spiser sammen. Vi er alle ansvarlige for smittevern, og vi ber alle ta rikelig hensyn til nasjonale og lokale retningslinjer. 

Samme dag kl. 1730 har museet arrangementet "Naturens spiskammer" hvor vi inviterer ut på tur i Folkeparken på leiting etter spiselige planter. Egen påmelding påkrevd til dette arrangementet. Les mer her

Arrangementsbillett kr. 50 betales i skranken.

Velkommen!

Med forbehold om endring.

Om Tromsø Folkekjøkken: 

Et stedsspesifikk deltager-basert kunstprosjekt som startet i april 2014 og som fortsatt er like aktuelt. 

Vi undersøker kunst i offentlige rom og byutvikling, deltar i kunst-prosjekter hvor vi lager arrangementer hvor publikum blir invitert til å delta.

Tradisjonelle nordnorske verdier som dugnad, samarbeid og vennskap på tvers av sosiale, kulturelle og aldersforskjeller er en del av vår filosofi. 

I vårt arbeid har vi fokus på hvordan kunsten kan bidra til kunnskapsproduksjon i samfunnet og utforsker hvordan alternative strukturer kan operere parallelt med et kapitalistisk system - en form for konstruktiv motstand som fungerer fra innsiden, og er produktiv istedenfor kritisk. 

Hver beboer i Norge kaster 46 kg mat hvert år. Totalt kaster innbyggere i Norge over 300 000 tonn mat som kunne vært spist. Matavfall er en unødvendig kilde til forurensning og utslipp av CO2 som bidrar til global oppvarming og klimaendringer. 

Tromsø Folkekjøkkens løsning på dette problemet er å skape sosiale møteplasser hvor innbyggerne kan diskutere og lære mer om matavfall, samtidig som en er med å lage og spise mat som ellers skulle vært kastet.

Når: 17. juni 2021 kl. 19.00–21.00
Hvor: Norges arktiske universitetsmuseum
Studiested: Tromsø
Målgruppe: Ansatte, Studenter, Gjester / eksterne
Ansvarlig: Karen Marie Christensen

Påmelding
Frist: 16.06.2021
Påmeldte: 4 av 30 (maks)
Meld meg på!
Legg i kalender