Soppkontroll på Norges arktiske universitetsmuseum

Nå starter soppsesongen. Kom og få sjekket av ekspertene at alle soppene du har plukket på soppturen er spiselige. Gratis inngang. Velkommen.

Skal du ut og plukke sopp er det fint å få sjekket fangsten på en soppkontroll. Du skal aldri spise en sopp du ikke er helt sikker på om er spiselig.

Det kan være utfordrende og vanskelig å bestemme en sopp kun ut fra bøker om man kan lite om sopp fra før, og derfor lønner det seg å sjekke med eksperter for å kunne være på den sikre siden.

Tromsø Soppforening stiller opp seks søndager for å kontrollere fangsten din. Benytt sjansen til å være helt sikker på at din kortreiste mat er trygg å spise.

Hvordan bli en trygg soppsanker? Les mer her

Sjekk også Mattilsynets informasjon om giftig sopp her.

Følgende soppkontroller på Norges arktiske universitesmuseum (Tromsø Museum) kl. 1600 - 1800:

9. august Soppkontroll

16. august Soppkontroll

23. august Soppkontroll

30. august Soppkontroll

06. september Soppkontroll. Soppens dag med utstilling av sopper og sopptur i Folkeparken.

13. september Soppkontroll

Gratis inngang til soppkontroll. VELKOMMEN!

Når: 09. august 2020 kl. 16.00–18.00
Hvor: Norges arktiske Universitetsmuseum (Tromsø Museum)
Studiested: Tromsø
Målgruppe: ansatte, gjester / eksterne