Sektorsamling NTL UH-sektoren

25.-26. november samles 90 NTL-tillitsvalgte fra universiteter, høgskoler og forskningsinstitutter i Tromsø for å diskutere tema som er viktig for sektoren.

I forkant av samlingen har vi fått Roar Eilertsen fra kunnskapsenteret De Facto til å utarbeide en rapport om forslaget om å la Statsbygg overta universitetets eiendommer. Her slaktes konsulentrapporten, og det vises hvordan forslaget vil føre til dobbelorganisering, mer byråkrati, høyere husleie og mer press for outsourcing av oppgaver. Forslaget føyer seg inn i regjeringens strategi for å skvise flest mulig oppgaver ut av offentlig sektor.

Strukturreformen i høyere utdanning som er en annet sentralt tema. Marius Meisfjord Jøsevold fra Nordland SV har vært en tydelig stemme mot den økende sentraliseringen i sektoren. Erfaringsperspektivet er ivaretatt ved lokale tillitsvalgte fra Høgskolen i Innlandet og Høgskulen på Vestlandet.

 Andre aktuelle tema som skal diskuteres på samlingen er tariff og lønnssystem fram mot tariffoppgjøret 2020, Open Access og forskningspolitikk, samt NTLs politikk fra mot Stortingsvalget 2021.

Les mer i programmet. 

Praktisk:

  • Lokaler: Selve samlingen avholdes i det nye Medisin- og helsefagbygget på campus i Brevika (ca 10 min med buss fra sentrum), i  Aud. Cerebrum, MH 2
  • Overnatting blir på Scandic Grand hotell i Tromsø sentrum. Hotellet har fått liste over deltagere og sender epost til alle. Har du behov for endringer/kommunikasjon med hotellet, så er referansenr. 47153586.
  • Servering: Det blir felles middager i Tromsø sentrum. Søndag 24.: Pizzabuffet på Yonas. og mandag 25.: Fisk/kjøttbuffet på hotellet.
  • Transport: Det er kort avstander i Tromsø. 10 min med flybuss/rutebuss/taxi fra flyplassen til både sentrum og campus Breivika, og 10 min mellom sentrum og Breivika. Det blir i tillegg satt opp felles transport til/fra hotellet i sentrum/UiT. 
  • Har du spørsmål? Kontakt oss på epost ntl@uit.no 

 

Få utskriftsvennlig versjon ved å trykke på denne
Informasjon
Starter: 25. november 2019 kl. 09.30
Slutter: 26. november 2019 kl. 15.00
Hvor: Aud. Cerebrum, MH 2
Studiested: Tromsø
Målgruppe: gjester / eksterne, inviterte
Lenke: Klikk her
Kontakt: Marit M. Dahle
Telefon: 95747651
E-post: ntl@uit.no

Påmelding
Frist: 01.11.2019
Fristen har gått ut. Beklager