Sommerkonsert med bronselurer og foredrag

Som opptakt til Hagens 25 års jubileum byr vi på sommerkonsert med bronselurer og foredrag ved steinbordet i Botanisk hage lørdag 22. juni kl. 1230. Gratis inngang. Velkommen!

 

 

‘Klang av Oldtid’ spiller konsert med to bronselurer, neverlur og bukkehorn i Botanisk Hage i Tromsø. Det skjer utendørs med utgangspunkt ved og på steinbordet, midt i Hagens steinlandskap mot sør.

Konserten innledes med foredrag av professor emeritus Karl-Dag Vorren om bronsealderen og det første jordbruket i Tromsø-regionen.

Ensemblet har siden 2013 avholdt konserter i hele Norge, i Danmark og Sverige og samarbeider med museer omkring formidling av kultur fra bronsealderen og opp til år 0.

Musikkstykkene er skrevet av norske komponister. De to musikerne er Gaute Vikdal fra Stavanger Symfoniorkester og Jens Chr. Kloster fra Arktisk Symfoniorkester og Musikkonservatoriet.

Konserten er støttet av Norsk Kulturråd og Tromsø Kommune.

Gratis inngang. Hagen ber om at publikum ikke går opp på steinene under konserten.

Velkommen!

For dem som er spesielt interesserte i bronsealder i Tromsø-området finner man lenke til artikelen i Polarflokken "Oldtidsåkrer på Greipstad, Kvaløya, i Tromsø kommune" av Karl-Dag Vorren  her

 

Få utskriftsvennlig versjon ved å trykke på denne
Informasjon
Når: 22. juni 2019 kl. 12.30–13.00
Hvor: Tromsø arktisk-alpine botaniske hage
Studiested: Tromsø
Målgruppe: ansatte, studenter, gjester / eksterne