Lørdagsuniversitetet: Eksplosive metan-kratre på havbunnen: Et vondt forvarsel for en varmere klode

Et av de mest presserende temaene innen dagens klimaforskning er om et stadig varmere Arktis kan forårsake storskala utslipp av metan, en klimagass 30 ganger kraftigere enn CO2.

Metan finnes mange steder i ustabile, grunne reservoarer, delvis forseglet av is i et frosset Arktis. Hva skjer med disse klimagassene når temperaturen øker og isen tiner?

Karin Andreassen, Professor ved Institutt for geovitenskap og Direktør ved Senter for Gasshydrat, Miljø og Klima (CAGE), vil holde foredrag om naturlige metanutslipp fra havbunnen i Arktis og hvordan disse kan påvirke og føre til selvforsterkende klimaendringer.

Når:
17.03.18 kl. 13:00 - 14:00