Geologiens dag

Kom og se fossiler av det første dyrelivet på jorden. Prøv å jobbe som en geolog. Familiequiz. Premier til barna. Velkommen!


"Digermulen Early Life Research Group" har gjennom flere år drevet feltarbeid i Finnmark og funnet fossiler og spor av de første dyra på jorden. 

Stipendiat i paleontologi Linn Novis fra museet viser fram ulike fossiler og hvordan geologer/paleontologer jobber i felt. 

Prøv deg også om geolog i vår geologiske skattkiste. Test også kunnskapene om geologi i familiequizen.

Geologiens Dag er en stor nasjonal dugnad som gjøres av ildsjeler rundt i hele landet, med hovedformål å få barn og unge interessert i geologi. Det har til sammen vært over 20.000 besøkende på 70-80 ulike arrangementer, og ca 1200 dugnadstimer er brukt av frivillige hver høst. Det har blitt gjennomført arrangement på torg, museer, gruver, bergverk, skoler, barnehager og mange geoturer.

Hvert år arrangerer Geologiens dag en tegnekonkurranse spesielt for barn og unge. 1. 2. og 3. premie kr 1000,- 750,- og 500,- Tegninger sendes inn hele året med frist 1.oktober. Vinnerne blir kåret i oktober hvert år.

For ungdommer arrangerer Geologiens dag en fotokonkurranse der 1. 2. og 3. premie er kr 2000,- 1500,- og 1000,-. Foto kan sendes inn hele året med frist 1.oktober. Vinnerne blir kåret hvert år i oktober.

Når: 10.09.17 kl 12.00–16.00
Hvor: Tromsø Museum
Sted: Tromsø
Målgruppe: alle
Ansvarlig:
Legg i kalender