Alle fugler små de er…!

Familiedag om fugler og fjær på Tromsø Museum Bli kjent med småfugler, sjøfugler, sangfugler og rovfugler, møt en fugleforsker og lag din egen fjærkledte venn!

Onsdag 27. april inviterer museet deg til å bli kjent med fuglene. Småfugler, sjøfugler, sangfugler og rovfugler – det finnes mange slags! Trekkfuglene kommer tilbake til oss nå om våren – hvor har de vært? I fuglefjellene legger lunde og lomvi, krykkje og skarv sine egg – hvordan kan de kjenne igjen sitt eget egg fra de andres – og hvordan bygger de reir i stupbratte fjellsider?

 

Sammen med fugleforsker Karl Otto Jacobsen fra NINA skal vi kikke på noen av fuglelivets fenomen. Han snakker med barna og svarer på spørsmål om fugler.

 

Du kan lage din egen fjærkledte venn ved vårt formingsbord, eller teste hvilke typer nebb som egner seg best til ulike typer føde. Undervegs skal vi også høre noen fine fortellinger og eventyr om fugler.

 

Besøk også utstillinga «Fugletrekkets gåter» hvor du får se ringmerking av trekkfugler, og selv kan være med på en virtuell flygetur over Nordsjøen sammen med en flokk måser.

 

Kafeen serverer varme pølser.

Det er gratis adgang til museet hele dagen 27. april.

 

Velkommen til en trivelig stund i selskap med fuglene!

Når: 27.04.16 kl 15.30–18.00
Hvor: Tromsø Museum
Sted: Tromsø
Målgruppe: alle
Ansvarlig: Per Helge Nylund
Telefon: 77645001
E-post: per.h.nylund@uit.no
Legg i kalender