Kvikklunsj: Kjønn og skjønn i kunstfagene - "nye" karrierebarrierer for kvinner

Dosent Hilde Blix, på Kunstfak er leder for prosjektet Kjønn og skjønn i kunstfagene – «nye» karrierebarrierer for kvinner. Prosjektet har fått tildelt 3 millioner kroner over tre år av Norges forskningsråd, og er et såkalt BALANSE-prosjekt.

‘Det er en veldig skjev fordeling, som ikke gjenspeiler hvor mange kvinner som utdannes innenfor kunstfagene. Faktisk er det flere kvinner enn menn som utdannes, men det gjenspeiles ikke i toppledelsen. Kjønnsfordelingen blir mer og mer skjev jo lenger opp i systemet man kommer. Vi ønsker å finne ute mer om bakgrunnen for at det er så få kvinner i toppstillingene. Vi vet at en god del kvinner som er kvalifiserte enten venter med eller lar være å søke lederstillinger, men vi vet ikke nok om hvorfor’ sier Blix.

Sentralt i prosjektet står forholdet mellom kjønn og skjønn. Når noen skal ansettes i et kunstfag, benyttes andre kriterier enn de vitenskapelige, som publiseringspoeng og PhD-veiledning. Kvalitetskriteriene er i en viss forstand vagere og mindre forutsigbare enn i andre akademiske fag. Gjennom prosjektet vil man derfor undersøke om kvinner og menn vurderer kvalitet forskjellig, og om dette også kan være en grunn til at man finner så få kvinner i ledelsen.

Når: 17.04.15 kl 11.30–13.00
Hvor: Tårnrommet, Breiviklia
Sted: Tromsø
Målgruppe: alle
Ansvarlig: Torunn Berger

Påmelding
Frist: 15.04.2015
Fristen har gått ut. Beklager
Legg i kalender