høst 2017:    BED-2403 Logistikkbedrifter og transportlogistikk - 5 stp

Søknadsfrist

1. juni for emner som tilbys i høstsemesteret. 1. desember for emner som tilbys i vårsemesteret.

Emnetype

Emnet kan tas som enkeltemne.

Emnet forutsetter tilstedeværelse på det studiested som gir undervisningen i emnet.  Emnet er ikke tilrettelagt for studenter som ikke kan delta på undervisning, i gruppearbeid o.l.


Opptakskrav

Opptakskrav: Generell studiekompetanse eller realkompetanse.

Søkekode:9199

Forkunnskapskrav: ØAD2010 og ØAD2002 / BED-1004


Obligatorisk forkunnskapskrav

ØAD2010 Innkjøp og logistikkeller ØAD2002 Industrimarkedsføringeller BED-1004 Markedsføring

Studiepoengreduksjon

Du vil få en reduksjon i antall studiepoeng (som oppgitt under), dersom du avlegger eksamen i dette emnet og har bestått følgende emne(r) fra før av:

ØAD1024 Logistikkbedrifter og transportlogistikk 5 stp

Innhold

Logistikkbedrifter

Vareflyt, gods og emballasje

Materialhåndtering, crossdocking, terminal og lager

Ulike transportformer: sjø, jernbane, vei, rør og fly.

Transport: miljø og etikk.


Hva lærer du

Ved fullført emne skal studenten ha god kunnskap om transportnæringen og kunne foreta enkle beslutninger om transportløsninger enten som transportleverandør eller kjøper av transporttjenester.  Studenten skal kunne utvikle og lede den daglige transportvirksomhet og tilhørende funksjoner som emballering, materialhåndtering og lageradministrasjon i egen bedrift.  Egent bedrift kan være en spesialisert logistikkbedrift eller annen type næring der transport er en delfunksjon og bedriften er kjøper av logistikktjenester på et marked. Særlig viktig er det at kandidaten utvikler ferdigheter som gjør at kommunikasjon mellom bedrifter om transportløsninger skal kunne gjennomføres så smidig som mulig.

Undervisnings- og eksamensspråk

Norsk

Undervisning

Forelesninger, øvinger og gruppearbeid

Eksamen

Obligatoriske arbeidskrav: 2 obligatoriske øvinger

Vurdering: Avsluttende 3 timers skriftlig individuell eksamen som teller 100 % av karakter i emnet.  Det gis bokstavkarakterer fra A-F, der F er ikke-bestått. Det gis kontinuasjonsadgang for studenter som ikke har bestått siste ordinære arrangerte eksamen i dette emnet. Eksamensted: Narvik.

Kontinuasjon, utsatt og ekstraordinær eksamen arrangeres kun på det studiested der studenten har vært undervisningsmeldt.


Pensum

Pensumlitteratur oppgis i UiTs digitale læringsplattform ved semesterstart eller fås ved henvendelse til bokhandelen Akademia Tromsø eller Narvik. Bøkene kan kjøpes på www.akademia.no

Error rendering component

  • Om emnet
  • Studiested: Narvik |
  • Studiepoeng: 5
  • Emnekode: BED-2403