/ UiT Norges arktiske universitet
Velkommen til Fakultet for humaniora, samfunnsvitenskap og lærerutdanning
 

Stort og nært

HSL2

HSL-fakultetet har ei unik blanding av samfunnsvitskaplege, humanistiske og pedagogiske fag. Sjølv om HSL-fakultetet er eitt av dei største fakulteta på UiT, er fagmiljøet kjenneteikna av nærleik mellom student og forskar.


Ansatte ved Fakultet for humaniora, samfunnsvitenskap og lærerutdanning

Siste nyheter

Lærebøker tar for stor plass

bok-color.jpg
Lærebøkene kan stå i veien for både god læring og hva elevene faktisk skal lære seg, viser et utviklingsarbeid gjort av studenter på Institutt for lærerutdanning og pedagogikk ved UiT.
Les nyhetssaken

Arrangement ved HSL 24. oktober - 1. november

Kielland1 (2) (374x640).jpg
På lørdagsuniversitetet vil Ingrid Kielland snakke om OL-prosessen i Tromsø. HSL har sist i oktober to arrangement i forbindelse med Grunnlovsjubileet 2014.
Les nyhetssaken

Aktuelle arrangementer og prosjekter

Arrangement:

FRONTIER - COLDFRONT - PEACEFRONT. Celebrating 200 years of Northern Peace

Grunnloven av 1814 blir feiret over hele landet, og Senter for fredsstudier (CPS) har i den forbindelse tatt initiativ til en større markering ved Universitetet i Tromsø. Nasjonsbygging er ikke bare en indre prosess, det er også et samspill med de signifikante andre.  Arrangementer i sør vil i stor grad omhandle relasjonene til Danmark og Sverige. Med arrangementet ved UiT ønsker CPS derfor å sette fokus på relasjonene i nord i tilknytning til både land og hav, til det multikulturelle felleskapet, og på hvordan disse relasjonene har vært i fred og forhandlinger gjennom ulike tidsepoker og under ulike politiske rammebetingelser.
Prosjekt:

FP7 EUBORDERSCAPES

The University of Tromsø through the Border Poetics/Border Culture research group is a participating partner in the EU research project EUBORDERSCAPES (2012-16).
Prosjekt:

Arctic Encounters

Contemporary Travel/Writing in the European High North. This groundbreaking research project investigates the increasingly important role of tourism in the European Arctic. 

Våre studier

[Loading...]

Enheter under Fakultet for humaniora, samfunnsvitenskap og lærerutdanning:

Følg Helsefak på Facebook