– Vi føler med Frankrike

UiT-rektor Anne Husebekk uttrykker i kveld dyp sympati for det franske folk etter terrorangrepene i Paris.
Aarskog, Karine Nigar
Publisert: 14.11.15 00:00 Oppdatert: 15.11.15 16:36

Anne Husebekk er rektor ved UiT. Foto: Sara Lupini

Anne Husebekk er rektor ved UiT.

Foto: Sara Lupini

– Vi vil uttrykke vår dypeste sympati for det franske folk og alle som er rammet av terroren i Paris. Våre tanker er hos dem som har mistet sine kjære, sier rektor ved UiT, Anne Husebekk.

Ingen norske stipendiater
Minst 129 personer er drept i terrorangrepet som startet i Paris i går kveld, og som fortsatte utover natta. Minst sju ulike steder i byen ble rammet. 
UiT er medeier i og er med og finansierer Det norske universitetssenter i Paris (DNUP), som arbeider for å styrke kontakten mellom norske, franske og andre internasjonale forskningsmiljøer. Senteret og FMSH (forskningsstiftelsen Fondation maison des sciences de l'homme) har i dag vært stengt, på grunn av terrorhandlingen. Administrativ leder, Kirstin Skjelstad, sier at det ikke er noen norske stipendiater ved senteret nå i november. Verken hun selv eller direktør Bjarne Rogan er heller i Paris denne helgen. 

Kirstin Skjelstad. Foto: DNUP

Kirstin Skjelstad.

Foto: DNUP

Er i Norge
– Tilfeldigvis er vi begge i Norge, så vi har bare fulgt med i media på det som har skjedd, og verken vi eller noen av våre stipendiater har vært i fare. Vi har fulgt prosedyrene og meldt fra til ambassaden om at vi er trygge, og har hatt kontakt med Universitetet i Oslo, sier Skjelstad. 

Hun og Rogan skal tilbake til Paris mandag kveld. 

– Vi vet ikke om senteret fortsatt vil være stengt på tirsdag, men venter nærmere beskjed fra FMSH på mandag, sier hun.

Det er heller ikke registrert ansatte ved UiT på tjenestereise i Paris.

Aarskog, Karine Nigar
Publisert: 14.11.15 00:00 Oppdatert: 15.11.15 16:36
Vi anbefaler