UiT glad for vedtaket om sammenslåing

Rektor Anne Husebekk er svært glad for at styret i HiN opprettholder sitt vedtak om sammenslåing med UiT.
Solhaug, Randi Merete
Publisert: 30.01.15 00:00 Oppdatert: 30.01.15 13:27

Fredag 30. januar ble det i et ekstraordinært styremøte ved Høgskolen i Narvik (HiN) klart at man opprettholder sitt tidligere vedtak om å slå seg sammen med UiT Norges arktiske universitet. Vedtaket ble gjort med ti mot én stemme.

– Vi er svært glad for at styret i HiN valgte å opprettholde sitt vedtak om en sammenslåing med UiT. Dette er en god løsning for det ingeniørvitenskapelige fagmiljøet i landsdelen og for Nord-Norge. Vi vil videreføre og forsterke teknologiutdanning og forskning i Nordland, sier rektor Anne Husebekk (UiT).

En sammenslåing av HiN, HiH og UiT vil gi et større og sterkere universitet som kan utvikle enda bedre og mer relevante studietilbud, styrke fagmiljøene samt være en attraktiv samarbeidspartner for næringslivet. Dette er en god løsning for Nord-Norge og for norsk høyere utdanning og forskning, legger hun til.  

UiT vil nå ta initiativ til å samle ledelsene ved de tre institusjonene for å ta stilling til den videre prosessen. Det er regjeringen som tar endelig beslutning om sammenslåing. 

– Vi ser frem til å starte arbeidet med å finne gode løsninger sammen med Høgskolen i Narvik og Høgskolen i Harstad. Vi legger opp til en åpen og inkluderende prosess der fagmiljøene ved de tre institusjonene blir godt kjent med hverandre, og hvor vi sammen finner fram til gode løsninger. Vi er forberedt på at fusjonen skal være gjennomført til 1. januar 2016, avslutter Husebekk. 

Høgskolen i Narvik. Foto: Harald Groven/Flickr
Solhaug, Randi Merete
Publisert: 30.01.15 00:00 Oppdatert: 30.01.15 13:27
Vi anbefaler