Samtalen er gratis og alle er velkommen!
" />
Samtalen er gratis og alle er velkommen!
" />

Radikal - skjellsord eller hedersbetegnelse? (filosofisk samtale)

Lørdag 28. februar inviterer vi til samtale og diskusjon om begrepet "radikal". Er "radikal" som en voldelig og ekstrem trussel mot statsmakten den eneste måten å tolke begrepet på?

Samtalen er gratis og alle er velkommen!

Fra en reklame for overvåkningskameraer. Kilde: regg.comBegrepet radikal har de siste åra fått en helt ny bruk, og er blitt en svært kontroversiell betegnelse. Radikalisme, slik PST og pressa nå bruker ordet, er blitt synonymt med voldelig jihadisme som rammer uskyldige. Spørsmålet man kan stille seg er om statsmaktene i Vesten i ei tid der kapitalismen åpenbart er i krise (Hellas, Spania), ønsker å ramme all opposisjon.

 

Tradisjonelt har ordet radikal vært knytta til Karl Marx, og vi i Filosofiske samtaler vil rette søkelyset mot hva som var bakgrunnen for hans grunnleggende samfunnsanalyse, og hva det innebærer å gå til roten av problemene.

 

Vi har invitert Jens Ingvald Olsen, mangeårig kommunestyrerepresentant for Rødt i Tromsø og kjent for sin evne til "å se makta i kortene" gjennom grundige undersøkelser, til å svare på om det fortsatt er legitimt å kjempe for retttferdighet. I Tromsø og i verden.

 

Samtalen er gratis og alle er velkommen!

 

Klikk her for å følge oss på Facebook

Når: 28.02.15 kl 11.15–13.00
Hvor: Skarven bar
Sted: Tromsø
Målgruppe: alle
Lenke: Klikk her
Telefon: 48353465
E-post: filosofiskesamtaler@gmail.com
Legg i kalender