Folkemusikkpøbb med Quilty

Det er med et visst vemod vi nå inviterer til den foreløpig siste Folkemusikkpøbben i Tromsø. Vi har nemlig fått NULL kroner i støtte fra Kulturrådet og fylkeskommunen i år, og det er veldig lite å arrangere folkemusikkpøbb for. Men vi kan til gjengjeld tilby en heidundrende konsert med det svenske bandet Quilty, som spiller irsk folkemusikk! Ikke helt på St. Patrick's dag, men bare ei drøy uke før, nemlig fredag 6. mars. Spillestedet blir Mack-kjelleren (Prelaten), som er på tur å åpne igjen, og vi får være "prøvekaniner".

Quilty er en av få, muligens den eneste, profesjonelle musikkgruppen i Skandinavia som helt har spesialisert seg på tradisjonell irsk folkemusikk. Gjennom årene har Quilty opparbeidet status som et meget populært liveband med et sterk personlig uttrykk. Trioen omtales som enestående i sin måte å fange publikums interesse. Fartsfylte jigs, reels, hornpipes og stemningsfulle sanger om kjærlighet, emigrasjon og eventyr veves sammen til en fengende konsert hvor virtuositet og publikumskontakt står sentralt. Quilty har gitt ut to CD'er som har fått glimrende omtaler, også i irsk musikkpresse (A Drop of Pure og I'm Here Because I'm Here). Gruppen har i 2014 arbeidet på sitt tredje album. Medlemmene er godt etablerte musikere med lang erfaring fra så vel den skandinaviske som den internasjonale musikkscenen:
DAG WESTLING (sang, gitar, banjo, tin whistle) er kjent som sanger og instrumentalist i gruppene Eitre (irsk folkemusikk) og Tribute (symfonisk rock) samt som soloartist.
GIDEON ANDERSSON (bouzouki, mandolin, bodhran, gitar, sang) er en anerkjent multi-instrumentalist , med en lang og variert musikkarriere bak seg.
ESBJÖRN HAZELIUS (fele, sang, gitar) er utover Quilty kjent fra band som Hazelius-Hedin, Eitre, som soloartist samt som musikalsk motor bak bl.a. Sofia Karlsson. Esbjörn har vunnet flere priser på den svenske Folk & Världsmusikgalan de seneste årene.

Skulle ikke dette være gode nok argument for å stille opp? Etterpå inviterer vi sjølsagt til session, både på irsk og norsk, så ta med det du har av instrument, dansesko og sangstemme!

Møt opp på Mack-kjelleren (Prelaten/Sjøgata 12) fredag 6. mars

Kl. 21.00 (døra åpner 20.30)

Billett 150/200 kr. (kun kontant)

For mer om Quilty, se
http://www.quiltymusic.com/
http://www.facebook.com/pages/Quilty-Irish-music/533956529962057
https://www.youtube.com/playlist?list=PLB2B028BBC7E9AB4C

mvh Folkemusikkpøbben i Tromsø

Når: 06.03.15 kl 21.00–23.00
Hvor: Sjøgata 12
Sted: Tromsø
Målgruppe: alle
Legg i kalender
Vedlegg / Bilder: