Ukraina i krise: nasjonale, internasjonale og historiske dimensjoner (filosofisk samtale)

Arne Overrein innleder til samtale om krisen i Ukraina. Han vil ta opp både de nasjonale, internasjonale og historiske dimensjonene. Samtalen er gratis og alle er velkommen. Vel møtt!

På lørdag den 20. september vil Arne Overrein snakke om Ukraina i krise: nasjonale, internasjonale og historiske dimensjoner. Arne vil ta utgangspunkt i at krisa primært har indre årsaker som henger sammen med Ukrainas vansker med å skape samhold i en stat uten en samlende nasjonal identitet. At krisa har blitt akutt henger nær sammen med relasjonen til Russland og at Ukraina er blitt en brennpunkt for stormaktsrivalisering. Videre vil Arne trekke inn Ukrainas motsetningsfyllte historie som bakgrunn for den strid om historie og identitet, blant annet uttrykt i aggressiv høyrenasjonalisme, som i dag preger landet.

Innleder

Arne Overrein er førstelektor ved Norges Arktiske Universitet. Han er opptatt av politisk filosofi, særlig temaer omkring folkerett, globalisering og historiefilosofi. Filosofiens historie og særlig de politiske teorienes idehistorie. Tidligere har Arne arbeidet mye med en rekke politiske tenkere som Marx, Hegel, Hobbes, Heidegger og Schmitt.

Samtalen er gratis og alle er velkommen!

Klikk her for å følge oss på Facebook

Når: 20.09.14 kl 11.15–13.00
Hvor: Skarven bar
Sted: Tromsø
Målgruppe: alle
Lenke: Klikk her
Telefon: +4748353465
E-post: tim.dassler@posteo.net
Legg i kalender