Tromsøundersøkelsen

Tromsøundersøkelsen

Med 40 000 deltakere, seks undersøkelser og landets høyeste oppmøteprosent gjennom 40 år er Tromsøundersøkelsen landets lengste og mest omfattende tidsserie av helsedata.

Siden 1974 har hjerte- og karsykdom stått sentralt i Tromsøundersøkelsen. Viktig forskning på hjerteinfarkt, hjerneslag, atrieflimmer, venøs blodpropp og åreforkalkning har bidratt til redusert dødelighet av hjerte-karsykdom og til retningslinjer for primærforebygging av hjerte-karsykdom.  

Undersøkelsen er gradvis utvidet til å omfatte andre viktige folkesykdommer som lungesykdom, diabetes, kreft, benskjørhet og kronisk smerte. Data fra undersøkelsen kobles til sykdomsregistre og sentrale helseregistre. På denne måten kan utviklingen av helse og sykdom studeres over tid, både hos enkeltindivider og i befolkningen.

Den sjuende Tromsøundersøkelsen starter i 2015 

Den sjuende Tromsøundersøkelsen starter i mars 2015 og vil pågå ut oktober 2016. Totalt 30 000 personer vil få en invitasjon i posten. Vi vil sende ut nye invitasjoner hver 14. dag, så bare vent til invitasjonen dukker opp i postkassen din. 

Hvem får invitasjon?

  • Alle innbyggere i Tromsø kommune i alderen 40-79 år
  • Tidligere deltakere over 80 år
  • Ungdommer i alderen 21-25 som har deltatt tidligere i Fit FuturesAnsvarlig for siden: Kari Wagelid Grønn
Sist endret: 18.12.2014