Error rendering component

Mikkel Breedveld

Jeg er en romfysikkstudent som tilbringer det fjerde året mitt i Canada, ved University of Saskatchewan (U of S).

Canada flagg
Utvekslingshistorie
Utvekslingsopphold: University of Saskatchewan (høst 2018 - vår 2019) Foto: Wikipedia
Teknologi
Publisert: 09.03.21 09:48 Oppdatert: 09.03.21 09:52

Jeg har brukt utvekslingsoppholdet til å ta ulike fag som ikke tilbys ved UiT. Det siste semesteret (høst 2018) har jeg tatt fag i astronomi, matematikk, avansert kvantemekanikk og plasmafysikk. Dette semesteret (vår 2019) planlegger jeg å studere partikkelfysikk og ta mer ingeniørrelaterte fag. Det viser seg at U og S tilbyr et stort utvalg av fag, fordelt over mange ulike studieretninger. I alle fag jeg har tatt så langt har foreleserne vært veldig motivere og engasjerte.

Oversiktsbilde av Saskatoon, Canada.
Saskatoon, Canada. Foto: Privat

U of S sitt hovedcampus ligger i Saskatoon og sies å være et av de fineste universitetscampusene i Canada. Saskatoon er den største byen i Saskatchewan, som er en av de tre prærieprovinsene i Canada. På grunn av de mange broene over South Saskatchewan River som strømmer gjennom byen, kalles Saskatoon gjerne "Brige City" eller "Paris of the Prairies". Saskatoon er nok ikke noe av det mest spektakulære Canada har å tilby når det kommer til urbant liv eller landskap.

Likevel er Saskatoon en forholdsvis stor by med en vennlig småby-atmosfære. Når det kommer til kulturforskjeller, opplever jeg at kanadiere pleier å være veldig åpne og hyggelige, og gjerne slår av en prat med en fremmed person. Likevel jeg vil ikke si at jeg på noen måte opplevde noe stort kultursjokk i løpet av de første ukene mine i Canada. Semesteret ved U of S organiseres på enn litt annen måte en ved UiT, der mid-term exams og innleveringer utgjøre en større andel av den endelige karakteren. Men til slutt er det å studere ganske likt uavhengig av hvor man befinner seg.

I alt vil jeg anbefale å dra til U of S. Selv om Saskatoon kanskje ikke er det første man tenker på når man hører Canada, føler jeg at det er høy kvalitet på fagene, og at universitetet tar godt vare på studentene gjennom mange ulike faglige, idrettslige og sosiale tilbud. I tillegg gir en fri uke i løpet av hvert semester muligheten til å reise rundt og oppleve mer av det Canada har å tilby.

Ishockey kamp sett fra tribunen
University of Saskatchewan Huskies vs. University of Regina Cougars, Merlis Belsher Place, Saskatoon. Foto: Privat