Error rendering component

Kari Hamnevoll

Jeg dro på utveksling vårsemesteret 2018 til Tasmania, Australia. Jeg studerte ulike fag innenfor Bachelor of Biotechnology som en del av min Bachelor i biomedisin.

Dame mater en kenguru
Utvekslingshistorie
Kengurumating i Bonorong Wildlife Sanctuary Foto: Privat
Teknologi
Publisert: 08.03.21 12:02 Oppdatert: 08.03.21 12:04

Jeg dro alene til andre siden av verden og ble introdusert for et helt nytt skolesystem. I Australia betaler studenter skolepenger og de fleste er dermed veldig opptatt av å få mest mulig ut av utdanningen de tar. Undervisningen gjøres av kun de beste professorene i sitt felt som gjør at forelesningene er svært innholdsrike og av høy kvalitet.

Allikevel er livet i Australia rolig og "laid-back" og australierne er utrolig åpne og imøtekommende, i form av at de behandler deg som en medborger. Alle de sosiale arrangementene i studietiden foregår på studentboligene og å bo privat er dermed en dårlig idé om man ønsker å være en del av studentmiljøet.

Australias skolesystem har et veldig høyt nivå hvor alle går inn for å prestere bra og utmerke seg, og en må være villig og motivert til å holde følge. Skolesystemet er likt det amerikanske i form av at eksamen kun teller 50% av karakteren, og resten er arbeidskrav som rapporter, labkurs og fremføringer. Det betyr at man alltid må være engasjert i studiene sine, ulikt det norske systemet hvor en har et mer avslappet forhold til egenstudier.

Tasmania tilbyr en fantastisk natur, spennende fauna og flotte turområder, også like i nærheten av hovedstaden Hobart. Dermed er University of Tasmania et perfekt studiested for friluftssinteresserte studenter. Se for deg å gå fjelltur og få sett ville wallabies, wombats, kookaburras, maurpinnsvin og kanskje en tasmansk djevel.

Jeg anbefaler Tasmania for de som ønsker å oppleve et helt nytt og annerledes land som fremdeles har mange fellestrekk med Norge. Det er også for studenter som ønsker et høyt faglig nivå og som er villig til å være engasjert i studiene sine, hvor en garantert får et unikt tillegg i sitt studie.

Utsikt fra Mt Wellington
Utsikt fra Mt Wellington (1271 moh) over hovedstaden Hobart Foto: Privat