Se Torsken!

Vandreutstilling

Ei vandreutstilling om torskens mange ansikter

Tromsø Museum - Universitetsmuseet tilbyr nå vandreutstillinga SE TORSKEN! Den viser fram vårt lands viktigste fisk slik den blir sett av oss som fisker den, selger den og spiser den – gjennom århundrene og i de ulike delene av Kyst-Norge. Her treffer vi torsken som handelsvare og som livsnerve, som politisk brennbart tema, som både motstander og forkjemper for norsk EU-medlemsskap, som kulturarbeider og som miljøverner. Utstillinga er formgitt av Björn Ed og produsert av Tromsø Museum. Den åpna første gang på Tromsø Museum høsten 2008 og er siden vist på mer enn 20 steder i Norge!


SE TORSKEN! er inndelt i seks tema, på 1-3 panel for hvert. Utstillinga er fleksibel og kan settes opp i den rekkefølge man ønsker, så lenge hvert tema henger sammen. Språket i utstillinga er norsk. Det kreves minimum 80 m2 gulvplass for å vise utstillinga. Utstillinga inneholder følgende elementer:    
•    10 solide trestativer som bærer tekst- og bildepanel, 150cm brede.
•    3 trestativer med skjerm og høyttaler for film/billedspill, 100cm brede.
•    4 bord dekket med tekst og bilder og til dels gjenstander.
•    2 sokler, hvorav én med pleksiglass-monter
•    4 kasser til å sitte på, 60x60cm.

Utstillinga pakkes og fraktes i 13 transportkasser av kryssfiner. Fraktvekt 1200 kilo.

Til utstillinga er det laga digitalt design til tre ulike plakater som leietakere er forpliktet til å bruke.

Til SE TORSKEN! finnes det en 60-siders katalog (veil. utsalsgpris kr 80,-), som vi leverer i kommisjon. Det er også laga et utvalg suvernirprodukter. Vi leverer så lenge lageret rekker, eller er behjelpelig med å skaffe kontakt med produsent. Utstillingsplakatene kan også produseres som salgsvare.

 

 

 

 

 

 

Sist endret: 09.04.2021 15.33