Sommer ved museet!

Endelig er sommeren her, og det er mange gode grunner til å legge turen innom museet.

Ny utstilling om båtgraver

Denne sommeren viser museet en ny utstilling hvor vi ser nærmere på båtgraver. Våre arkeologer har funnet flere båtgraver som stammer fra århundrene før Norge ble kristnet. I utstillingen kan du se noen av de vakre gjenstandene som har blitt funnet i disse gravene, bilder og video fra utgravingsarbeidet, samt lære mer om gravskikkene og hva de kan fortelle oss om menneskene som bodde her før oss. 

Barneaktiviteter

I sommer tilbyr vi aktiviteter både inne og ute
Det er mye å finne på, både inne og ute Foto: Christel Slettli Hansen

Hver dag frem til skolestart har vi morsomme aktiviteter for barna på museet fra kl. 13 - 15. Det vil være nye aktiviteter fra dag til dag. Aktivitetene er gratis å delta på. 

Denne uka skal vi:

02.08 Rebus i utstillingene

03.08 Vi perler dyr og fisker

04.08 Vi bretter snegler

05.08 Hvem har bæsja?

06.08 Origami

07.08 Perling

08.08 Prøv deg som arkeolog!

Inngang til museet og alle aktiviteter er gratis for barna.

Med forbehold om endringer.

Bli en Tromsøekspert

Tromsø er et skattkammer av opplevelser for små og store. Samle stempel hos byens attraksjoner. Da kan du lære om byen vår, og blir samtidig med på en konkurranse om en drømmehelg på hotell eller en spennende Tromsøpakke!

På museet kan du løse en quiz og få en liten premie.

Hent «Bli en Tromsøekspert-kortet» hos Turistinformasjonen eller hos attraksjonene. Kortet er gratis! Les mer om konkurransen og reglene her: Bli en Tromsøekspert i sommer | Tromsø | Visit Tromsø | Visit Tromso

Servering

Henric Agnés tilbyr noe for enhver smak.
Henric Agné tilbyr noe for enhver smak. Foto: Christel Slettli Hansen

 

Denne sommeren utvider vi serveringstilbudet i kaféen vår. Annenhver helg serverer Henric Agnés deilig varmmat og boblevafler med is og strøssel. På menyen er også glutenfrie og vegetariske alternativer. 

Henric serverer mat 12.00 - 16.00 disse dagene:

Lørdag             17.07

Søndag            18.07

Fredag             30.07

Lørdag             31.07

Søndag            01.08

Lørdag             14.08

Søndag            15.08

Lørdag             28.08

Søndag            29.08

Alle andre dager har vi enkel servering, og du kan få kjøpt is, kaffe, pai, muffins og annen snack. 

Ta i bruk uteområdet

Vi håper mange vil henge i den hyggelige parken vår!
Kom og heng i parken vår! Foto: Christel Slettli Hansen

Vi er så heldige å ha et helt fantastisk uteområde, som vi håper våre gjester tar i bruk. Vi er omgitt av en nydelig skog, med yrende fugleliv, store gressplener med plass til lek og og nydelige blomsterbed designet av våre dyktige gartnere. På godværsdager vil vi ha ute hengekøyer, og om du spør i skranken kan du få låne både kubb, krokett og badminton. Kanskje det frister å spille mega-sjakk? Brettet står klart ute. Utforsk også den arkeologiske sandkassen, og se hva som gjemmer seg i den geologiske skattkisten. 

Kystsøndag

Sett av siste søndag i august. Da planlegger vi ei helg utenom det vanlige, med fokus på nordnorsk kystkultur. Vi får foredrag med utgangspunkt i våre to utstillinger om marin arkeologi, det blir barneaktivivteter, og det blir et trivelig samarbeid med blant annet Perspektivet museum, Redningsselskapet og Hermes II. Program kommer. 

 

Smittevern

Vi tar smittevern på alvor og har lagt til rette for et trygt besøk. Vi følger retningslinjene satt av nasjonale og lokale myndigheter til enhver tid.

Vi ber deg som besøkende hjelpe til med å følge de generelle smittevernreglene: ikke besøke museet hvis du har luftveissymptomer eller er i karantene, holde god hånd- og hostehygiene samt holde minst 1 meters avstand til andre besøkende. Du må registrere deg ved inngangen til museet (opplysningene blir slettet etter 14 dager).

I museumsbutikken ber vi om at du ikke tar på varer du ikke skal ha, og vi oppfordre til bruk av kort ved betaling.

Antibac er tilgjengelig flere plasser i museet. Spør etter munnbind og hansker i skranken hvis du ønsker å bruke det. Vi vasker jevnlig berøringsflater. Utstyret til utlån og barneaktivitetene blir vasket mellom hver bruk.

Vi har god plass i museets utstillinger, men enkelte trange plasser har vi enveistrafikk (følg pilene). Det kan maksimalt være 200 besøkende på museet samtidig.

 

Vi håper du tar turen innom i sommer!