Illustrasjonsbilde

Nyttige apper

Nyttige apper English flag

Her er noen apper som kan være nyttige for deg å bruke i jobb- eller i studiesammenheng.

Cisco AnyConnect

Cisco AnyConnect lar deg koble opp din(e) håndholdte medier (nettbrett, smarttelefon) til UiT sin server på en enkel måte. Appen finnes både for Apple iOS og Android og er gratis.

En enkel forklaring på hvordan du setter opp Cisco Anyconnect og kobler deg på VPN, finner du på ITA sine sider.

Bluefire Reader

Bluefire Reader er en app til å lese bøker på mobile enheter.

Bluefire Reader er gratis, og finnes for PC, Android og Apple iOS. For å bruke den, må du opprette en Adobe-konto.

Hvis du har søkt opp en ebrary-bok i vårt biblioteksøk, kan du klikke deg inn på boka, logge deg inn på ebrary og velge Download. Da lastes boka eller kapittelet ned i nettleseren, og du kan velge «åpne i …» og velge Bluefire. Da legger boka/kapittelet seg fint i Bluefire-appen.

BrowZine

Enkel tilgang til våre elektroniske tidsskrift får du via BrowZine. Her kan du søke på tidsskrift tittel, emne eller ISSN.

Som ansatt eller student, kan du enkelt lage deg en konto og plassere dine favoritttidsskrift på en elektronisk bokhylle. Du får da beskjed med en gang nye nummer er tilgjengelig.

Gå til BrowZine og les Browzines personvernerklæring.

BrowZine-appen gjør det enkelt å finne og lese tusenvis av vitenskapelige tidsskrifter direkte fra din mobile enhet.

Nettskjema

Nettskjema er et web-basert verktøy for spørreundersøkelser, flervalgsoppgaver, påmeldinger og datafangst i forskningprosjekter. Les mer om Nettskjema og personvernerklæringen for Nettskjema.

  • Kun nettside, ingen app
  • Målgruppe: UiT ansatte og studenter med UiT-brukernavn og passord (Feide) pålogging.
  • Gratis

Diktafon-app

Nettskjema har også en app som kan brukes for å ta opptak på en trygg måte på mobilen for data som klassifiseres som åpne (grønne), interne (gule) eller fortrolige (røde). Det må lages et skjema i Nettskjema som tar i mot data fra diktafonappen og lagrer den. Tjenesten er et samarbeid mellom flere institusjoner og UiO opprettholder appen. Les mer om diktafon-appen og se her for veiledning og video med hvordan du tar opptak med diktafon-appen.

Dersom du skal gjøre et intervju som klassifiseres som Strengt fortrolig (svarte data) i henhold til informasjonssikkerhetsreglene, må du opprette et prosjekt i Tjenester for Sensitive data (TSD) og lagre og analysere opptaket der. Les mer om Tjenester for Sensitive data.

Keenious

Keenious er et akademisk søkeverktøy som anbefaler forskningsartikler med relevans for din egen tekst. Keenious-appen er integrert i Microsoft Word hos alle UiT-brukere. Du kan enkelt bruke verktøyet ved å klikke på Keenious-ikonet oppe i det høyre hjørnet av ditt Word-dokument. Søkeverktøyet kan også benyttes via en nettbasert løsning på keenious.com.

  • Nedlasting: Preinstallert i Word med UiT-konto. Ved bruk av privatMicrosoft-konto henvises det til Nedlastning av Keenious add-in.
  • Tilgjengelig: Kun for studenter og ansatte ved UiT
  • Gratis
twitter
chat loading...