21349959-the-region-troms-norway.jpg

10.08.2022:

- Savnet etter UiT ble for stort!

Ny stipendiat blir del av GoSápmi-prosjektet.

Øyvind Ravna juni 2022.JPG

10.06.2022:

Professor ved det juridiske fakultet er en av Norges mestpubliserende rettsforskere!

Vi har tatt en prat med Øyvind Ravna som ifølge forskerforum er en av Norges mestpubliserende rettsforskere.

Nytt Øyvind Ravna arrangement Alta.jpg

28.04.2022:

Miniseminar om menneskerettslig vern for samisk naturbruk

29. april har du muligheten til å lære mer om menneskerettslig vern for samer som utøver sin kultur. Seminaret er åpent for alle.

samerett.jpg

17.01.2022:

Ledig stilling som stipendiat i same- og urfolksrett ved UiT!

Ved UiT Norges arktiske universitet, Det juridiske fakultet, er det ledig stipendiatstilling for søkere som ønsker å ta graden philosophia doctor (ph.d.) i rettsvitenskap. Stillingen er øremerket same- og urfolksrett, og tilknyttet forskergruppen i same- og urfolksrett ved fakultetet.

Gunnar Eriksen og Harald Lindback.JPG

17.06.2021:

Utviste staten gratis jord til samene? - Om eiendomshistorien i Sápmi

Same- og urfolksrettsgruppen gjennomførte 10. juni et miniseminar hvor temaet var eiendomshistorien i Sápmi.