Illustrasjonsbilde

Installering av programvare og lagring av EndNote-bibliotek

Installering av programvare og lagring av EndNote-bibliotek English flag

Universitetets datamaskiner:

EndNote installeres fra Firmaportalen (Win 11), Software Center (Win10) eller UiT Self Service (macOS) på maskiner i UiT-oppsett

Private maskiner:

  1. Gå til EndNote: Windows og Mac
  2. Last ned programvare for Windows eller macOS (krever UiT-pålogging). Åpne fila for å installere programvaren. Hvis du får spørsmål om produktnøkkel - I have a Product Key - finner du den ved å klikke på Product key-lenka under EndNote 21 for Windows eller Mac (krever UiT-pålogging)

Etter at programvaren er installert må du åpne EndNote og opprette et EndNote-bibliotek for å komme videre:

Lagring av EndNote-bibliotek:

EndNote-biblioteket skal lagres lokalt på datamaskinen, altså på (C:) for Windows-maskiner eller på Hjem-området for macOS-maskiner. Det er viktig at EndNote-biblioteket ikke synkroniseres med OneDrive, iCloud, eller andre skytjenester, da dette over tid vil ødelegge biblioteket.

Anbefalt lagringssted på Windows-maskiner:

  • Åpne Windows filutforsker og klikk på Denne PCen i venstremenyen. Gå videre inn på Lokal disk (C:), klikk på mappen Brukere og deretter på mappen med ditt brukernavn. I denne mappen oppretter du en ny mappe, som du kaller EndNote bibliotek, og i denne mappen kan du lagre EndNote-biblioteket ditt.
  • Filbane: C:\Users\brukernavn\EndNote bibliotek\
    Anbefalt lagringssted for EndNote-bibliotek på Windows-maskin

Anbefalt lagringssted på macOS-maskiner:

  • Åpne Finder og gå til Hjem-området. Klikk deg inn i mappen med ditt brukernavn og opprett en ny mappe kalt EndNote bibliotek. I denne mappen kan du lagre EndNote-biblioteket ditt.
  • Filbane: /Users/brukernavn/EndNote bibliotek/
    Anbefalt lagringssted for EndNote-bibliotek på Mac-maskin

Er du usikker på om du har lagret EndNote-biblioteket på anbefalt sted? Se vår kunnskapsartikkel: Hvor er EndNote-biblioteket mitt lagret?

Flytting av eksisterende EndNote-bibliotek:

Hvis det viser seg at du har lagret EndNote-biblioteket et sted som synkroniseres med OneDrive, iCloud eller en annen skytjeneste, er du nødt til å flytte biblioteket til anbefalt lagringssted på lokal disk (C:) (Windows) eller Hjem-området (macOS).

Fremgangsmåten avhenger av om du synkroniserer EndNote-biblioteket med EndNote online eller ikke.

Usikker på om du synkroniserer EndNote-biblioteket ditt? Se vår kunnskapsartikkel: Synkroniserers EndNote-biblioteket mitt med EndNote online?

Problemer med installering/lagring/flytting?

Hvis du får problemer med installering av programvare, er usikker på om EndNote-biblioteket er lagret på rett sted eller ønsker bistand ved en ev. flytting av EndNote-biblioteket, er det bare å ta kontakt med Universitetsbibliotekets EndNote-support via vårt skjema i Serviceportalen (TOPdesk) (krever UiT-pålogging).

twitter
chat loading...