Illustrasjonsbilde

Mohnprisen

John E. Walsh er tildelt Mohnprisen 2022 for sin kontinuerlig ledende rolle i å skape en felles forståelse av hvordan havisens dynamikk knytter seg til pågående endringer, inkludert ekstreme regionale hendelser, i hele det arktiske systemet.

Vinneren ble kunngjørt på Framsenteret i Tromsø fredag ​​12. november 2021, av rektor ved UiT Norges arktiske universitet, Dag Rune Olsen. 

– Våre varmeste gratulasjoner går til John E. Walsh. Han har lært oss at kobling av alle elementer i et system er avgjørende for å forstå og forutsi fremtiden. Denne integrerte tilnærmingen, ved hjelp av observasjoner og modeller, har gjort ham i stand til å utvide arktiske fenomener til globale påvirkninger, samt gjenkjenne ekstremvær og miljøhendelser som er spesifikke for de distinkte områdene i Arktis. Vi gleder oss til å se professor Walsh her i Tromsø i januar, sier Olsen.

– Jeg vil uttrykke min oppriktige takknemlighet for Mohn-prisen. Da jeg ble informert, ble jeg lamslått og ydmyk. Mohnprisen er Arktis mest prestisjefylte pris, og jeg håper å yte den rettferdighet, gjennom de enorme mulighetene den gir, sier John Walsh.

Se hele videohilsenen fra John Walsh her!

Prisutdelingen finner sted under konferansen Arctic Frontiers i Tromsø (konferansen er utsatt, ny dato kommer).