Skriv ut Lukk vindu


 

Instrumentaldidaktikk - master

Fakta

Varighet:2 År
Studiepoeng:120
Gradsnavn:Master i instrumentaldidaktikk
Opptakskrav:Bachelorgrad i musikk eller tilsvarende utdanning
Søknadsfrist:15. april 2024
Søknadskode:8047

Beskrivelse av studiet

Kjerneelementene i studiet er generell musikkdidaktikk og instrumentaldidaktikk. Andre musikkteoretiske emner som anses som relevant vil ha en vesentlig plass i studieforløpet. Slike emner er psykologi, estetikk, veiledning, forskningsmetode og vitenskapsteori. Musikkonservatoriet vektlegger likestilling og mangfoldsperspektiver i både undervisnings- og forskningsaktivitet, og studiet vil reflektere dette i sitt faginnhold.

Masteroppgaven består av et selvstendig skriftlig arbeid på om lag 60–90 sider.


Oppbygging av studiet

Studieplan
10 stp. 10 stp. 10 stp.
1. sem. (høst) MUS-3302 Instrumentaldidaktikk med praksis 1 - 40 stp. MUS-3301 Hovedinstrument - 10 stp. MUS-3303 Vitenskapsteori og forskningsmetode - 10 stp.
2. sem. (vår)
3. sem. (høst) MUS-3903 Masteroppgave i instrumentaldidaktikk - 45 stp.
4. sem. (vår)

Hva lærer du?

Etter bestått studieprogram har kandidaten følgende læringsutbytte:

Kunnskaper

Ferdigheter

Kompetanse


Undervisning og eksamen

Studiet er samlingsbasert med 8 samlinger a 3 dager begge studieår. I andre studieår vil undervisningsorganiseringen variere avhengig av hvilke valgemner som tilbys og den enkelte students progresjon i arbeidet med masteroppgaven.

Undervisningen i estetikk og vitenskapsteori gir grunnlag for arbeid med masteroppgaven. Undervisningen i musikkdidaktikk bygger på studentens undervisningsferdigheter på hovedinstrumentet. Hovedinstrumentundervisningen vil foregå som en-til-en-undervisning med hovedinstrumentlærer. Sentralt i musikkdidaktikkemnene er sammenhengen mellom didaktisk teori og praktiske didaktiske ferdigheter.

All undervisning vil bygge på studentaktiv læring og læringsfremmende vurderingsformer.

Eksamen og vurdering er beskrevet i de enkelte emneplaner. Alle emner må være bestått før kandidaten kan gjennomføre avsluttende masteroppgave.

Masteroppgaven består av en skriftlig oppgave og prøveforelesning med påfølgende samtale hvor studenten forsvarer oppgaven. Oppgaven gjennomføres individuelt som et selvstendig forskningsarbeid under veiledning.


Praksis

Enkelte emner inneholder obligatorisk praksis beskrevet i den enkelte emneplan. Praksisen består av observasjon av undervisning på ulike nivå, individuelt og i gruppe, dessuten selvstendig praksis. Omfang på 40 - 50 timer. Praksisen inkluderer observasjonspraksis, egen undervisning i en-til-en-format og undervisning i grupper. Praksisen er nært knyttet til teoretiske og vitenskapelige emner. Praksisen vil normalt foregå ukentlig og det vil være mulig å tilrettelegge for praksis andre steder enn Tromsø.

Undervisnings- og eksamensspråk

Norsk

Utveksling

Det legges opp til muligheter for utveksling 3. semester, Musikkonservatoriet har relevante kvalitetssikrede avtaler med forskjellige institusjoner.