22
•••
Universitetet i Tromsø
LEDELSE, INNOVASJON OG
MARKED
MASTER:
2-årig,120 studiepoeng (sp)
OPPTAKSKRAV:
Bachelor, cand.mag.-
grad eller tilsvarende utdanning med
min 80 sp i økonomisk-administrative
fag eller en integrert utdanning av min
120 sp innenfor fagområdet til master-
studiet. Det kreves min. gjennomsnitts-
karakter C i bachelorgraden
Søknad:
Lokalt opptak
Søknadsfrist:
15. april
Beskrivelse av studiet
Studiet består av 120 sp. I andre semester
skal studentene velge en «major» og en
«minor». Majoren består av 70 sp inkludert
masteroppgaven, mens «minoren» består
av 20 sp.
Major:
• Ledelse og innovasjon
• Markedsføring
• Fiskeri og havbruk
Minor:
• Markedsføring
• Ledelse og innovasjon
• Fiskeri og havbruk
Studentene må skrive masteroppgave
innenfor det temaet som de har valgt som
Major.
JOBBMULIGHETER
Studiet kvalifiserer for jobber blant annet
innen markedsføring, innovasjonsledelse,
personalledelse og forskning.
Ledelse, innovasjonog
marked
BACHELOR:
3-årig, 180 studiepoeng (sp)
OPPTAKSKRAV:
Generell studie­
kompetanse eller realkompetanse
SØKNAD:
Sendes Samordna opptak
SØKNADSFRIST:
15. april
BESKRIVELSE AV STUDIET
Studiet gir innføring i sentrale fagdisipliner
knyttet til arbeid med ledelses-, organisa-
sjons- og personalspørsmål i arbeidslivet.
Her kombineres både samfunnsvitenskap,
markedsføring, jus, innovasjon og økonomi.
Studiet kvalifiserer for opptak til master i
ledelse, innovasjon og marked.
1. og 2. studieår:
Obligatoriske emner:
• Medier og kommunikasjon
• Kreativitet og innovasjon
• Finansregnskap
• Examen philosophicum
• Samfunnsvitenskapelig metode
• Markedsføring
• Bedriftsøkonomisk analyse
• Organisasjonsteori og ledelse
• Engelsk for markedsføring og næringsliv
• Bedriftsmarkedsføring
• Foretaksstrategi
• Kommersialisering
3. studieår:
Du kan velge mellom fem profileringer:
• Markedsføring
• Ledelse og innovasjon
• Logistikk og kvalitetsledelse
• Prosjektledelse
• Utland (innbefatter at studentene drar til
utlandet)
JOBBMULIGHETER
Studiet gir en yrkesrettet utdanning med
kunnskap og analytiske ferdigheter som gjør
deg i stand til å arbeide med drift, utvikling
og strategi i offentlige, private og frivillige
organisasjoner.
bedriftsetablering og
entreprenørskap
/ Business
Creation and ­Entrepreneurship
MASTER:
2 years, 120 ECTS
REQUIREMENTS FORADMIs­SION:
­Students have to hold a Bachelor
­Degree 180 ECTS. Students applying for
­admissionmust have a grade point av-
erage of minimumC in one the following
­disciplines; Business, Management,
Marketing, ­Computer Science,
­Information ­Technology, Engineering,
Electrical engineering, Physics, Health,
Energy, Fisheries or Biotechnology.
APPLICATION:
Local admission
APPLICATIONDEADLINE:
April 15
th
PROGRAMme DESCRIPTION:
The programme is a unique model in the
Norwegian context for educating entre-
preneurs (students interested in launching
new ventures) and intrapreneurs (those
interested in helping companies become
more innovative). Students completing the
program will have very valuable expertise
in entrepreneurship, intrapreneurship, and
general business operations and strategy,
particularly for knowledge-based busines-
ses. During the programme the students
can choose between three options: To
develop their own entrepreneurial idea,
to work on potential entrepreneurial ideas
from research, or to collaborate with an
­established company in Norway on creativity
and innovation projects.
CAREER OPPORTUNITIES
Some graduates will become entrepreneurs
or co-entrepreneurs. Others will pursue
opportunities in existing enterprises where
their knowledge and skills are invaluable
in managing and creating new products or
services. Some graduates also may move
into established consultancy firms.
LANGUAGE OF INSTRUCTION AND
EXAMINATION
The language of the study program is
English. This will apply to teaching, syllabus
material and examinations questions,
although the latter may be answered either
in English or a Scandinavian language.
Foto: colourbox.com
Bli kjent med Universitetet iTromsø på
1...,12,13,14,15,16,17,18,19,20,21 23,24,25,26,27,28,29,30,31,32,...68