Skriv ut Lukk vindu


 

Høst 2024

JUR-3618 Havressursrett - 15 stp


Ansvarlig enhet

Det juridiske fakultet

Emnetype

Emnet inngår i femårig master i rettsvitenskap ved UiT Norges Arktiske Universitet. Emnet kan tas av fakultetets studenter som en del av den valgfrie delen på femte avdeling, jf. Studieplan for graden Master i rettsvitenskap ved UiT. For fakultetets studenter forutsettes det bestått tredje avdeling master i rettsvitenskap.

Emnebeskrivelsen må ses i sammenheng med Studieplan for graden Master i rettsvitenskap ved UiT, Fagbeskrivelse for femte avdeling og Reglementet for den valgfrie delen av masterstudiet i rettsvitenskap ved UiT.

Andre studenter kan etter søknad gis opptak til emnet.


Innhold

Pensum og undervisning i spesialfaget bygger videre på studentenes kunnskaper innen fag som folkerett, EU/EØS-rett, forvaltningsrett, miljøforvaltningsrett, statsrett, strafferett, og metodiske kunnskaper og ferdigheter.

Havressursrett omhandler følgende emner.

Eksamensoppgaven(e) kan inneholde teoretiske og/eller praktiske problemstillinger.


Opptakskrav

Emnet kan inngå i den valgfrie delen på femte avdeling, og kan tas av fakultetets studenter som har bestått tredje avdeling master i rettsvitenskap. Studenter på fjerde avdeling må ha gjennomført og bestått obligatorisk praksis på master i rettsvitenskap for å kunne gjennomføre emnet i høstsemesteret.

Andre kan etter søknad gis opptak til emnet, jf. Reglement for den valgfrie delen av masterstudiet i rettsvitenskap. Opptakskravet er fullført bachelorgrad eller tilsvarende utdanning (180 studiepoeng). Søker må kunne dokumentere minimum 80 studiepoeng i juridiske emner.

For informasjon om søknadsprosess for studenter utenfor programmet master i rettsvitenskap, se Fellestjeneste for opptak sine sider om masterenkeltemner.


Hva lærer du

Kunnskap

Etter bestått spesialfag har studenten:

Ferdigheter

Etter bestått spesialfag kan studenten:

Generell kompetanse

Etter bestått spesialfag kan studenten:


Undervisnings- og eksamensspråk

Norsk

Undervisning

Undervisningen består av 15 samlinger, hver på to undervisningstimer, det vil si sammenlagt 30 timer. Undervisningen er problemorientert. Det legges opp til aktiv deltakelse fra studentene ved gjennomgang og drøfting av oppgaver. Undervisning tilbys kun i høstsemesteret.

Dersom det er mindre enn 4 undervisningspåmeldte studenter i emnet, vil det ikke bli arrangert undervisning.

Norsk er undervisnings- og eksamensspråk. Deler av undervisningen kan bli holdt på engelsk.