Skriv ut Lukk vindu


 

Høst 2024

JUR-3606 Selskapsrett - 15 stp


Ansvarlig enhet

Det juridiske fakultet

Emnetype

Emnet inngår i femårig master i rettsvitenskap ved UiT Norges Arktiske Universitet. Emnet kan tas av fakultetets studenter som en del av den valgfrie delen på femte avdeling, jf. Studieplan for graden Master i rettsvitenskap ved UiT. For fakultetets studenter forutsettes det bestått tredje avdeling master i rettsvitenskap.

Emnebeskrivelsen må ses i sammenheng med Studieplan for graden Master i rettsvitenskap ved UiT, Fagbeskrivelse for femte avdeling og Reglementet for den valgfrie delen av masterstudiet i rettsvitenskap ved UiT.

Andre studenter kan etter søknad gis opptak til emnet.


Innhold

Pensum og undervisning i spesialfaget bygger videre på den generelle rettslige forståelsen som studentene har tilegnet seg i løpet av studiet, herunder i formuerettslige fag og metodiske kunnskaper og ferdigheter.

Studentene skal gjennom faget tilegne seg kunnskap om og forståelse av det juridiske rammeverket omkring ulike eierformer som brukes i næringslivet, herunder reglene for selskapets organisasjon og kapitalforhold. Hovedvekten legges på aksjeselskap og allmennaksjeselskap.


Opptakskrav

Emnet kan inngå i den valgfrie delen av masterstudiet i rettsvitenskap, og kan tas av fakultetets studenter som har bestått tredje avdeling. Studenter på fjerde avdeling må ha gjennomført og bestått obligatorisk praksis på master i rettsvitenskap for å kunne gjennomføre emnet i høstsemesteret.

Andre kan etter søknad gis opptak til emnet, jf. Reglement for den valgfrie delen av masterstudiet i rettsvitenskap. Opptakskravet er fullført bachelorgrad eller tilsvarende utdanning (180 studiepoeng). Søker må kunne dokumentere minimum 80 studiepoeng i juridiske emner.

For informasjon om søknadsprosess for studenter utenfor programmet master i rettsvitenskap, se Fellestjeneste for opptak sine sider om masterenkeltemner.


Hva lærer du

Kunnskap:

Etter bestått spesialfag har studenten:

Ferdigheter:

Etter bestått spesialfag kan studenten:

Generell kompetanse:

Etter bestått spesialfag kan studenten:


Undervisnings- og eksamensspråk

Norsk.

Undervisning

Undervisningen gis som utgangspunkt i form av forelesninger og seminar over 30 timer. Undervisningen er i høy grad problembasert og fordrer stor grad av aktivitet fra studentenes side. Arbeidsformen baseres på diskusjoner rundt selskapsrettslige problemstillinger, hvor evnen til å identifisere, analysere og formulere selskapsrettslige resonnement står sentralt. Undervisningsspråket er norsk.

Dersom det er mindre enn 4 undervisningspåmeldte studenter i emnet, vil det ikke bli arrangert undervisning.