Skriv ut Lukk vindu


 

Vår 2019

NOR-3149 Skandinavisk lyrisk modernisme - 10 stp


Ansvarlig enhet

Institutt for språk og kultur

Emnetype

Emnet er forbeholdt studenter på master i litteratur/språk, studieretning nordisk og lektorutdanningen 8 -13, studieretning nordisk. De kan ta dette emnet som et valgfritt NOR-emne. jf. opptakskrav Master i litteratur/språk, studieretning nordisk, og opptakskrav og progresjonskrav Lektorutdanning 8 -13.

Emnet kan også tas som enkeltemne på masternivå og krever bachelorgrad i nordisk språk og litteratur eller tilsvarende utdanning. Det kreves 80 studiepoengs fordypning i nordisk, med 60 stp. på 1000-nivå og 20 stp. på 2000-nivå. I tillegg kreves et karaktergjennomsnitt tilsvarende C eller bedre i emnene i nordisk.


Innhold

Emnets tema er den modernistiske lyrikkens fremvekst og utvikling i de skandinaviske land fra tidlig 1900-tallfrem til i dag. Emnet tar sikte på å fgi studenten en dypere forståelse av modernismen som kulturstrømning og av de litteraturpolitiske debattene som oppsto i og med modernismens gjennombrudd t i Skandinavia. Pensumlitteraturen består av både sentrale og mindre kjente modernistiske dikt skrevet på dansk, norsk og svensk. Pensumlitteraturen behandler modernismens historie, dens estetikk og uttrykksmåter og dens forhold til moderniteten. Emnet løfter frem forbindelsene mellom modernistiske forfattere i de ulike skandinaviske land og undersøker hvordan arven etter den modernistiske lyrikken forvaltes av poeter som er virksomme i dag.

Søknadsfrist

1. juni for emner som tilbys i høstsemesteret. 1. desember for emner som tilbys i vårsemesteret.

Opptakskrav

Bachelorgrad med fordypning i nordisk (80 studiepoeng) eller tilsvarende. Av de 80 studiepoeng (stp) må 60 stp være fra 1000-nivå og 20 stp fra 2000-nivå, og det kreves et karaktergjennomsnitt tilsvarende C eller bedre i disse nordiskemnene.

Søknadskode 9371 enkeltemner på masternivå. Oppgi emnekoden på det emnet du søker opptak til.


Hva lærer du

Etter bestått emne har studentene følgende læringsutbytte:

Kunnskaper

Studentene har:

 

Ferdigheter

Studenten kan:


Undervisnings- og eksamensspråk

Undervisningsspråk er svensk eller et annet skandinavisk språk. Eksamensspråk er norsk. Valgfri målform: nynorsk eller bokmål.

Undervisning

Undervisningen blir gitt i form av forelesninger i kombinasjon med forberedte studentinnlegg, noe som forutsetter aktiv deltakelse fra studentene. Antall undervisningstimer er ca. 26.

Eksamen

Arbeidskrav:

Følgende arbeidskrav må være gjennomført og godkjent innen fastsatt frist før man kan fremstille seg til eksamen:

Arbeidskrav evalueres med "godkjent"/"ikke godkjent".

Eksamen består av:

Alle skriftlige arbeider er basert på følgende standard: Time New Roman, 12 pkt, 1,5 linjeavstand, 2,5 cm marg.

Vurderingsuttrykk:

Bokstavkarakterer:

Emnet blir vurdert med bokstavkarakterer (A-F).

Kontinuasjonseksamen:

Ved karakter F/ikke bestått tilbys kontinuasjonseksamen i begynnelsen av påfølgende semester. Ved gyldig forfall tilbys utsatt eksamen i begynnelsen av påfølgende semester. Frist for oppmelding til kontinuasjonseksamen er 15. januar for eksamen i høstsemesteret og 15. august for eksamen i vårsemesteret.


Dato for eksamen

Hjemmeeksamen utlevering 08.05.2019 innlevering 15.05.2019

Eksamensdato er foreløpig og vil kunne bli endret. Endelig eksamensdato kunngjøres ved oppslag på det enkelte fakultet primo mai for vårsemesteret og primo november for høstsemesteret.


Pensum

Listene med pensum er tilgjengelig i Canvas og direkte i Leganto: https://uit.no/utdanning/art?p_document_id=582086