Skriv ut Lukk vindu


 

Barnevernsarbeid - master

Fakta

Varighet:2 År
Studiepoeng:120
Gradsnavn:Master i barnevernsarbeid
Opptakskrav:Bachelorgrad eller tilsvarende i barnevern eller sosialt arbeid
Søknadsfrist:15. april
Søknadskode:3053

Beskrivelse av studiet

Master i barnevernsarbeid skal bidra til analytisk, kritisk og praktisk kompetanse for arbeid i barnevernfeltet og andre relevante fagfelt for arbeid med barn, unge og familier. Studiet gir kompetanse til å arbeide med sammensatte og komplekse problemstillinger i barnevernsfaglig arbeid. Studiet gir inngående innsikt i kritiske og analytiske tilnærminger, og gir kompetanse til arbeid med fagutvikling, forskning og innovasjonsarbeid. Videre skal studiet bidra til kritisk og etisk refleksjonsevne som er relevant for barnevernsfaglig yrkesutøvelse.

Masterstudiet er et nettbasert heltidsstudium og er organisert i digitale samlinger. Studiet består av syv emner, hvorav alle er obligatoriske. Emnene kan tas i i ønsket rekkefølge, men alle emnene må være bestått før masteroppgaven leveres.


Oppbygging av studiet

Studieplan
10 stp. 10 stp. 10 stp.
1. sem. (høst) BVE-3010 Kunnskapsperspektiver i barnevernsfeltet - 15 stp. BVE-3020 Samfunn, barnevern og rettsanvendelse - 15 stp.
2. sem. (vår) BVE-3030 Mangfold og inkludering i et flerkulturelt perspektiv - 15 stp. SSO-3040 Forskningsmetoder og vitenskapsteoretiske perspektiver - 15 stp.
3. sem. (høst) BVE-3050 Komplekse problemområder i barnevernsarbeid - 15 stp. BVE-3060 Innovasjon og fagutvikling i barnevernsarbeid - 15 stp.
4. sem. (vår) BVE-3970 Masteroppgave - 30 stp.

Hva lærer du?

Master i barnevernsarbeid skal gi læringsutbytte i tråd med kravene i FOR-2021-04-09-1148 kapittel 2 til 4.

En student som har fullført programmet forventes å ha oppnådd følgende læringsutbytte, definert i kunnskap, ferdigheter og generell kompetanse:

Kunnskap

Kandidaten har:

Ferdigheter

Kandidaten kan:

Generell kompetanse

Kandidaten kan:


Undervisning og eksamen

Undervisning og læringsformer

All undervisningen er nettbasert med digitale samlinger, men det vil kunne bli gitt tilbud om fysiske/hybride undervisningsaktiviteter.

Undervisningen vil legge til grunn ulike metoder for studentaktive og digitaliserte læringsformer gjennom samlinger, læringsgruppemøter, arbeidskrav, gruppearbeid og selvstudium. Akademisk skrivetrening vil bli vektlagt.

Studentaktive læringsformer og erfaringsbasert, praksis nær læring er viktige elementer i studiets pedagogiske opplegg. I studiet tillegges sammenhengen mellom teoretiske perspektiver og utøvelse av sosialfaglig arbeid stor vekt. Læringsformene skal bidra til at studentene både individuelt og i grupper, reflekterer over samspillet mellom teori, praksis og handling i det sosialfaglige feltet. Dette fordrer deltakelse og engasjement på og mellom studiesamlingene.

Eksamen

Eksamen og vurdering er regulert i henhold til Forskrift for studier og eksamener ved Universitetet i Tromsø - Norges arktiske universitet.

All eksamensavvikling er digital, med unntak av nasjonal eksamen i rettsanvendelse (deleksamen 5 stp), i emne BVE-3020. Dette er en skriftlig skoleeksamen, med krav om fysisk oppmøte på campus Harstad.

Vurderingsform for det enkelte emne fremkommer i emnebeskrivelsene. For å kunne fremstille seg til eksamen, kreves det at studenten har fått godkjent de ulike arbeidskrav som fremgår av emnebeskrivelsene, krav til tilstedeværelse, godkjent praksis og forkunnskapskrav/progresjonskrav. Alle emner må være bestått før masteroppgaven kan leveres.


Praksis

I ett av emnene i 3. semester inngår 4 ukers praksis (120 timer).

Undervisnings- og eksamensspråk

Norsk.

Det kan forventes en del undervisning på engelsk.


Utveksling

Institutt for barnevern og sosialt arbeid deltar i en rekke ulike internasjonale nettverk og avtaler, fortrinnsvis i Norden og i det arktiske og sirkumpolare området. Flere av de internasjonale nettverkene gir rom for studentutveksling og det kan legges til rette for at studenter på masterstudiet i barnevernsarbeid kan ta delstudier i utlandet siste studieår.

Søknadsfrist og info:
Søknadsfrist for utveksling i vårsemesteret: 1. september/høstsemesteret 1. februar.

Informasjon om søknadsprosessen, frister, stipendmuligheter osv. finner du på universitetets sider om utveksling. For nærmere informasjon om utveksling/utenlandsopphold, kontakt fakultetskontakt/utvekslingsveileder for ditt studieprogram/fagområde.


Jobbmuligheter

Studiet kvalifiserer til stillinger der det er behov for omfattende og spesialisert kompetanse innenfor barnevernfeltet og tilstøtende fagfelt.

Videre studier

Master i barnevernsarbeid kan kvalifisere for opptak til phd-studier.

Institutt for barnevern og sosialt arbeid tilbyr phd-emner innenfor sosialt arbeid og barnevern.