Rehabiliering ved senfølger etter Covid-19
En randomisert kontrollert behandlings-studie med prospektive data. Totalt 60 pasienter med diagnosen «Senfølger etter COVID-19», som har positiv Covid-test og har nevrologiske/kognitive symptomer vil bli inkludert. Intervensjonene som sammenlignes er enten standard behandling, som består av et en-dags lærings- og mestringskurs, eller individuell skreddersydd oppfølging over fire konsultasjoner.
I forbindelse med studien er det utviklet en egen app, Min Covid rehabilitering, som pasientene kan bruke for å jobbe systematisk med personlige mål i begge grupper.
For å utforske effekt av den kliniske studien vil pasienten digitalt rapportere symptomer (inkludert Chalder fatigue scale), helserelatert livskvalitet (EQ5D-5L), arbeidsdeltakelse og appbruk ved oppstart, etter 3, 6 og 12 måneder. Det vil gjøres nevropsykologiske tester ved oppstart og etter 6 måneder. Pasientene blir også invitert til å levere blodprøve og gjennomføre MR og EEG undersøkelse ved oppstart og etter seks måneder
Forskningsprosjektet er et samarbeid mellom senfølgeklinikken v/ fysikalsk medisinsk poliklinikk, Helse Nord IKT og forskningsavdelingen v/ UNN. Prosjektet er også del av et nasjonalt forskningssamarbeid med OUS, St.Olavs og Haukeland.
Start: oktober 2023 Slutt: desember 2027.
Enhet: University Hospital of North Norway, Department of Physical Medicine and Rehabilitation
Finansiering: delfinansiert av KlinBeForsk. Avventer svar på Ph.D. søknader for videre finansiering.
Medlemmer: Maja Wilhelmsen, Marte Wilson, Synne G. Pedersen, Marte Ørbo.
Slutt: april 01. 2026
Enhet: University Hospital of North Norway
Medlemmer:
Maja WilhelmsenBjørn-Eivind Kirsebom