Skriv ut | Lukk vindu |
Høst 2024
SOA-3012 Monografikurs - 10 stp
Ansvarlig enhet
Emnetype
Emnet er obligatorisk for studenter på masterprogrammet i sosialantropologi.
Emnet kan tas som enkeltemne, dersom studenten har oppnådd bachelorgrad i sosialantropologi eller har tilsvarende fordypning i sosialantropologi.
Emnet forutsetter gode lesekunnskaper i engelsk, samt gode skriftlige ferdigheter i norsk språk.
Innhold
Monografien, den holistiske framstilling av det antropologiske studiet, har lenge vært idealet for antropologisk kunnskapsproduksjon og formidling. I dette emnet skal vi se nærmere på monografien. Vi skal dyp-lese, diskutere, analysere og sammenligne to utvalgte monografier, for å identifisere forskjellige antropologiske metoder, forskjellige etnografiske skrive praksiser og analyser av empiri. Feltarbeid, etnografi og antropologisk kunnskap vil være sentrale temaer i kurset.
I kurset inngår en ekskursjon sammen med masterstudentene i visuell antropologi. Deler av kurset samkjøres med disse studentene.
Opptakskrav
Hva lærer du
Etter bestått emne skal studentene ha følgende læringsresultat:
Kunnskap
Studenten skal:
- Ha oversikt over ulike måter å framstille sammenhenger mellom empiri, metode og teori i sosialantropologiske monografier
Ferdigheter
Studenten skal kunne:
- reflektere over oppbygning av antropologiske monografier.
- Identifisere og definere antropologiske data.
Kompetanse
Studenten skal:
- Være i stand til å diskutere monografiers relevans for ens eget masterprosjekt.
- Evne til å diskutere sammenhenger mellom feltarbeid, deltakende observasjon og framstillingsformer i sosialantropologiske monografier.
Undervisnings- og eksamensspråk
Undervisning
Det gis ca. 10 dobbeltimer med forelesninger og seminarer.
På slutten av semesteret vil en del forelesninger bli gitt i seminarform og bli knyttet opp mot prosjektutforming av studentenes egne masterprosjekter, som går parallelt med dette kurset.