Skriv ut Lukk vindu


 

Høst 2024

NOR-3063 Utvalgte emner i nordisk grammatikk - 10 stp


Ansvarlig enhet

Institutt for språk og kultur

Emnetype

Emnet kan tas som enkeltemne dersom studenten oppfyller opptakskravet til master i nordisk språk og litteratur. Emnet er et valgfritt emne på master i nordisk språk og litteratur og lektorutdanning trinin 8-13, studieretning nordisk.

Studiepoengreduksjon

NOR-2054 Grammatikk I. Spesialemne for internasjonsale studenter 10 stp

Innhold

Emnet gir viderekommen kunnskap om grammatikk som studie- og forskningsfag. Emnet tar opp utvalgte og sentrale temaer og problemstillinger innenfor norsk grammatikk. Både teoretiske drøftinger og empiriske undersøkelser blir vektlagte. Hvilke empiriske områder, teoretiske retninger eller deler av grammatikken - fonologi, morfologi, syntaks, semantikk - som blir mest sentrale, kan variere, og det samme gjelder forholdet mellom teori og empiri.

Opptakskrav

Opptakskrav: Bachelor i nordisk språk og litteratur (eller tilsvarende gradsutdanning) med fordypning i nordisk (80 studiepoeng). Av de 80 studiepoengene (stp.) i nordisk må 60 stp. være fra 1000-nivå og 20 stp. fra 2000-nivå, og det er et krav om et karaktergjennomsnitt tilsvarende C eller bedre i disse emnene i nordisk. I merknadsfeltet må du oppgi emnekoden på emnet du ønsker å søke opptak til.

Søknadskode 9371 - Enkeltemne på masternivå.


Hva lærer du

Etter bestått emne har studentene følgende læringsutbytte:

Kunnskaper

Studenten har kunnskaper om:

Ferdigheter

Studenten kan:


Undervisnings- og eksamensspråk

Undervisningsspråk: norsk eller andre skandinaviske språk.

Eksamensspråk: norsk (bokmål eller nynorsk). Utvekslingsstudenter som tar emnet som del av mastergraden ved sin hjeminstitusjon, kan søke programstyret i nordisk språk og litteratur om å få skrive eksamen på dansk eller svensk.

Pensumlitteraturen kan være på norsk, skandinaviske språk og/eller engelsk.


Undervisning

I alt ca. 26 undervisningstimer i form av forelesninger og seminarer med øvinger; to timer i uka fordelt gjennom semesteret.

Kvalitetssikring av emnet:

Alle emner evalueres en gang i løpet av programperioden. Programstyret avgjør hvilke emner som skal evalueres av studenter og lærer per år.