Skriv ut Lukk vindu


 

Høst 2024

FSK-2042 Praksis for en bærekraftig sjømatnæring - 10 stp


Ansvarlig enhet

Norges fiskerihøgskole

Emnetype

Emnet er forbeholdt studenter på bachelorstudiet i fiskeri- og havbruksvitenskap, og kan ikke tas som enkeltemne.

Studiepoengreduksjon

FSK-2040 Bærekraftig sjømat 10 stp

Innhold

Emnets formål er å gi studentene en teoretisk og praktisk innføring i hvordan virksomheter i sjømatnæringen arbeider for bærekraft. Gjennom tre ukers praksis skal studentene tilegne seg autentiske erfaringer som arbeidstakere i en bedrift, forvaltningsinstans, konsulentselskap, interesseorganisasjon eller annen relevant virksomhet innen sjømatsektoren. I tillegg til praksis, er det læringsaktiviteter i form av forelesninger, seminarer og veiledning. Emnet har et sterkt fokus på bærekraftutfordringer og bærekraftarbeidet innen fiskeri- og havbruksnæringen. Emnet tematiserer ellers jobb- og karriereferdigheter, rettigheter og plikter man har som arbeidstakere, og etiske problemstillinger og utfordringer i sjømatsektoren.

Hva lærer du

Kunnskap 

Kandidaten har:

Ferdighet 

Kandidaten:

Generell kompetanse 

Kandidaten:


Undervisnings- og eksamensspråk

Undervisning og eksamen gjennomføres på norsk

Undervisning

Studentene skal ha arbeidspraksis i en sjømatbedrift i tre perioder, hver med én ukes varighet. Øvrige læringsaktiviteter i tillegg til praksis er forelesninger, workshop, seminarer og veiledning.