Skriv ut | Lukk vindu |
Høst 2024
FSK-2041 Sjømatproduksjon - 10 stp
Ansvarlig enhet
Norges fiskerihøgskole
Emnetype
Emnet er forbeholdt studenter på bachelorstudiet i fiskeri- og havbruksvitenskap, og kan ikke tas som enkeltemne.
Studiepoengreduksjon
FSK-2040 Bærekraftig sjømat 10 stp
Innhold
I dette emnet gis innføring i sentrale prosesser ved industriell bearbeiding av fisk og skalldyr. Prosessene blir gjennomgått fra fangst/slakting og fram til ferdig produkt, og det legges vekt på faktorer som påvirker kvalitet og utbytte. Kvalitetsvurdering av råstoff og produkter blir vektlagt.
Hva lærer du
Kunnskap
Kandidaten har bred kunnskap om:
- ulike sentrale produktgrupper og bearbeidingsprosesser i norsk sjømatindustri
- faktorer som påvirker produktenes utbytte, kvalitet og holdbarhet
- hvordan man evaluerer kvalitet på utvalgte sjømatprodukter
Ferdighet
Kandidaten kan:
- forstå produksjonsmetoder og tilhørende teknologier som er presentert som flytdiagrammer
- forstå sammenheng mellom råstoffkvalitet, produksjonsmetoder, prosessbetingelser og kvaliteten på produktene
- finne, vurdere og anvende fagkunnskap om sjømat og presentere dette
Generell kompetanse
- Kandidaten kan utveksle synspunkter og erfaringer med andre med bakgrunn innenfor fagområdet og gjennom dette bidra til utvikling av god praksis
- Kandidaten kjenner til betydningen av forskning og innovasjon for næringsutvikling innen fiskeri- og havbruksnæringen
Undervisnings- og eksamensspråk
Undervisning og eksamen gjennomføres på norsk
Undervisning
Undervisningen gis som forelesninger med innlagt tid for diskusjoner, samt seminarer