Skriv ut Lukk vindu


 

Høst 2024

FIN-1021 Praktisk finsk 2 - 10 stp


Ansvarlig enhet

Institutt for språk og kultur

Emnetype

Emnet er obligatorisk i Bachelor i kvensk og finsk, studieretning finsk, men kan også tas som enkeltemne.

Innhold

Emnet gir øvelse i praktisk finsk som fremmedspråk og er en videreføring av emnet FIN-1016 Praktisk finsk 1. Du lærer å lese forskjellige sakprosatekster. Du blir kjent med kompliserte strukturer som er typiske for finsk skriftspråk. Du lærer mer avansert ordforråd og lærer å skrive sakprosatekster om aktuelle og relevante temaer. Du lærer om ulike stilvarianter i finsk, og at finsk talespråk er forskjellig fra skriftspråk, og lærer om hvordan ulike stilvariantene brukes både i skriftlig og muntlig kommunikasjon.

Opptakskrav

Generell studiekompetanse eller realkompetanse.

Anbefalte forkunnskaper: Praktisk finsk 1 (FIN-1016) eller tilsvarende ferdigheter.

Søknadskode 5199 nettbaserte- og desentraliserte emner.

Søkere som har finsk eller kvensk tilknytning og som søker om unntak fra kravet om generell studiekompetanse eller realkompetanse etter bestemmelsene i forskrift om opptak til høyere utdanning §§ 3-5 må kunne dokumentere slik tilknytning med enten bestått finsk eller kvensk som første- eller andrespråk i videregående opplæring, eller vitnemål fra grunnskole der finsk eller kvensk er dokumentert som første- eller andrespråk. Søkerne skal i tillegg gjøre rede for sin motivasjon for å søke opptak til studiet, samt skrive en egenvurdering av sine kvalifikasjoner for å kunne gjennomføre studiet.


Hva lærer du

Etter bestått emne har du følgende læringsutbytte:

Kunnskaper

Du har:

Ferdigheter

Du kan:


Undervisnings- og eksamensspråk

Finsk.

Undervisning

Fire to dagers samlinger og i tillegg ukentlig undervisning på campus. Det vil være mulig å følge alle forelesninger via Skype-overføring. De arbeidsmåtene som vil bli benyttet er skriftlige og muntlige øvelser, forståelsesøvelser, tekstanalyser, diskusjon og rollespill.

Kvalitetssikring:

Alle emner evalueres en gang i løpet av programperioden. Programstyret avgjør hvilke emner som skal evalueres av studenter og lærer per år.