Skriv ut Lukk vindu


 

Høst 2024

ERN-3009 Klinisk praksis - 9 stp


Ansvarlig enhet

Institutt for klinisk medisin, Institutt for samfunnsmedisin

Emnetype

Emnet er forbehold studenter på master i klinisk ernæring og kan ikke tas som enkeltemne.

Studiepoengreduksjon

ERN-3008 Praksis 6 stp

Innhold

Emnet vil gi nødvendig praktisk erfaring til fremtidig yrkesutøvelse som klinisk ernæringsfysiolog.

Studenten skal gjennomføre seks ukers veiledet praksis (totalt 30 arbeidsdager) i løpet av 3 og 4 semester på masterstudiet. Arbeidstiden skal tilsvare en normal arbeidsuke på 37,5 timer. Studenten skal være tilstede minst 27 av 30 arbeidsdager. Fravær utover dette må dokumenteres med legeattest.

Praksis skal gjennomføres i spesialisthelsetjenesten/sykehus, der det er minimum én klinisk ernæringsfysiolog ansatt som kan veilede studenten. Hele praksisperioden skal gjennomføres på samme institusjon over seks sammenhengende uker.

UiT skaffer, så langt det lar seg gjøre, praksisplass på ulike sykehus i Nord-Norge. Praksisplassene fordeles etter beste evne basert på studentens ønske. Dersom ikke tilstrekkelig antall praksisplasser kan skaffes i regionen, tilbys studentene plasser i andre deler av landet. Studenten kan også ønske seg praksis andre steder i landet. Dette må i større grad organiseres på egenhånd, og avklares med emneansvarlig og administrasjon.

Praksisperioden omfatter i hovedsak pasientrettet arbeid med både inneliggende og polikliniske pasienter. Studentene skal ta del i ulike daglige arbeidsoppgaver som previsitt, pasientkonsultasjoner, tverrfaglig samarbeid, pasientundervisning, relevante møter og om mulig gjennomføre undervisning av annet helsepersonell. Studentene skal ha en aktiv rolle, med økt grad av selvstendighet utover i praksisperioden. Studentene skal skrive pasientjournal, men veileder skal signere journalnotatene. Veileder godkjenner sjekkliste ved endt praksis før den sendes inn av student til studieadministrasjonen.


Obligatorisk forkunnskapskrav

ERN-3000 Klinisk ernæring 1, ERN-3002 Klinisk ernæring 2

Hva lærer du

Kunnskaper:

Ferdigheter:

Generell kompetanse:


Undervisnings- og eksamensspråk

Norsk

Undervisning