Skriv ut Lukk vindu


 

Høst 2024

ERN-3000 Klinisk ernæring 1 - 30 stp


Ansvarlig enhet

Institutt for klinisk medisin, Institutt for samfunnsmedisin

Emnetype

Emnet er forbeholdt studenter på masterstudiet i klinisk ernæring ved UiT og kan ikke tas som enkeltemne.

Innhold

Emnet skal gi studentene kunnskap om, og ferdigheter i, klinisk ernæring. Emnet tar for seg ansvarsområder og arbeidsmetoder, inklusiv NCP (Nutrition Care Process), for kliniske ernæringsfysiologer, samt helsevesenets oppbygging, relevante lover og forskrifter.

Emnet omhandler i hovedsak patofysiologi og ernæringsbehandling av sykdommer hos voksne innenfor alle nivåer av helse- og omsorgstjenesten. Emnet omhandler: gastrointestinale sykdommer, kirurgi, leversykdommer, nyresykdommer, lungesykdommer, hjertesykdommer, revmatologiske sykdommer, nevrologiske sykdommer, kreftsykdommer, intensivernæring, samt sondeernæring og intravenøs ernæring.

Det vil gjennomføres praksis underveis i emnet.


Hva lærer du

Etter avsluttet emne skal studentene kunne:

Kunnskap:

Ferdigheter:

Generell kompetanse:


Undervisnings- og eksamensspråk

Norsk

Undervisning

Undervisningsspråket er i utgangspunktet norsk, men det kan bli aktuelt med forelesninger på andre skandinaviske språk og/eller engelsk.