Skriv ut Lukk vindu


 

Høst 2024

ERN-2001 Grunnleggende epidemiologi, statistikk og kostvurderingsmetoder - 15 stp


Ansvarlig enhet

Institutt for samfunnsmedisin

Emnetype

Emnet er forbehold studenter på bachelor i ernæring og kan ikke tas som enkeltemne.

Studiepoengreduksjon

HEL-3301 Introduction to Epidemiology 5 stp

Innhold

Studentene skal lære grunnleggende prinsipper i epidemiologi og statistikk med spesielt fokus på metoder brukt i ernæringsepidemiologi og kostholdsforskning. Studentene vil få kunnskap om studiedesign, effektmål, sentrale statistiske metoder, feilkilder og mulige konsekvenser av disse. Videre skal de lære ulike måter å samle inn kostholdsopplysninger, samt fordeler og ulemper ved disse. Studentene får også trening i kunnskapshåndtering og kritisk vurdering av litteratur. Emnet tar også for seg implementering av epidemiologi i et folkehelseprosjekt.

Hva lærer du

Etter avsluttet emne skal studentene kunne:

Kunnskaper

Ferdigheter

Generell kompetanse


Undervisnings- og eksamensspråk

Norsk

Undervisning

Undervisningsspråket er i utgangspunktet norsk, men det kan bli aktuelt med forelesninger på andre skandinaviske språk, eller engelsk.