Skriv ut Lukk vindu


 

Høst 2024

ERG-2120 Voksnes helse, deltakelse og tilhørighet - 15 stp


Ansvarlig enhet

Institutt for helse- og omsorgsfag

Emnetype

Emnet er forbeholdt studenter med studierett ved ERGOTER Bachelor i Ergoterapi, og emnet kan ikke tas som enkeltemne

Innhold

Emnet har fokus på voksnes aktiviteter, rolleutførelse og deltakelse i familie, arbeid og samfunnsliv. Emnet har også fokus på ergoterapi innen rehabilitering og arbeidshelse.

Studentene tilegner seg kunnskap om sammenheng mellom voksnes aktivitetsdeltakelse, helse og livskvalitet og tilegner seg en fordypet forståelse av hvordan samspillet mellom omgivelsenes utforming og individuelle forutsetninger påvirker denne sammenhengen.

Studentene etablerer en fordypet kunnskap i profesjonell resonnering i ergoterapi og tilegner seg ferdigheter i å anvende ulike praksismodeller og gjennomføre en ergoterapeutisk arbeidsprosess systematisk.

Videre oppøver studentene kunnskap og ferdigheter i bruk av aktivitetsbaserte metoder for ergoterapeutisk intervensjon med mål å fremme voksnes deltakelse i aktivitet og arbeid.

Studentene lærer også å anvende sin kunnskap om ergoterapi, aktivitetsvitenskap, arbeidshelse, universell utforming, velferdsteknologi og rettigheter i begrunnelser for bærekraftig ergoterapi.

Kompetanse i kunnskapsbasert praksis videreutvikles ved å søke og kritisk vurdere forskning, teori og erfaring i ergoterapi og å anvende denne kunnskapen i begrunnelser for ergoterapeutisk praksis.

Ulike undervisningsformer, blant annet studentundervisning, har som formål at studentene videreutvikler hensiktsmessige og effektive læringsstrategier og prøver ut egen helsepedagogisk kompetanse.


Obligatorisk forkunnskapskrav

ERG-1100 Menneske i aktivitet, ERG-1110 Introduksjon i ergoterapi. Praksisstudier 1, ERG-1120 Barns helse, utvikling og lek

Hva lærer du

KUNNSKAP

Kandidaten

FERDIGHETER

Kandidaten

GENERELL KOMPETANSE:

Kandidaten

[1] Kjønn i betydning biologisk kjønn, kjønnsidentitet og kjønnsuttrykk


Undervisnings- og eksamensspråk

Det blir i hovedsak undervist på norsk. Samisk språk kan benyttes der alle forstår samisk. Andre skandinaviske språk og engelsk kan benyttes.

Eksamensspråket er norsk. Studenter kan søke om å få oppgavesett og/eller besvare eksamen på et annet språk enn det som er fastsatt i emnebeskrivelsen jf. Forskrift om studier og eksamener § 20.


Undervisning

Emnet gjennomføres i andre halvdel av høstsemesteret andre studieår. Forventet arbeidsmengde er 40 timer studieuke. I tillegg til timeplanfestet undervisning arbeider studentene i grupper og individuelt med lærestoffet.

Undervisningen legger i økende grad vekt på studentaktive læringsformer og refleksjon.

Undervisningen planlegges utfra forventet læringsutbytte for emnet: