Skriv ut Lukk vindu


 

Høst 2024

BIO-3607 Matvaretrygghet - 10 stp


Ansvarlig enhet

Norges fiskerihøgskole

Emnetype

Emnet er obligatorisk for studenter som ønsker sjømat som hovedtema i masterprogrammet for fiskeri- og havbruksvitenskap. Emnet er obligatorisk for masterprogrammet i akvamedisin. Emnet kan tas som enkeltemne.

Studiepoengreduksjon

F-320 Matvaresikkerhet, teoretisk del 9 stp

Innhold

Undervisningen omfatter sentrale problemstillinger når det gjelder matvaretrygghet. Dette inkluderer opptak, absorpsjon og eliminering av fremmedstoffer, generell toksikologi, toksisitetstesting og fastsetting av grenseverdier, samt vurdering og håndtering av risiko. Andre temaer vil være sykdomsframkallende mikroorganismer/agens som overføres via næringsmidler og hvordan tilstedeværelse av slike i matproduksjon kan unngås. I tillegg omhandles næringsmiddelrelaterte overfølsomhetsreaksjoner, naturlige toksiner, kontaminanter og tilsetningsstoffer (E-stoffer), inkludert matsminke. Mulig helserisiko ved "ny" mat som "funksjonell mat" og genmodifisert mat vil også bli diskutert.

Opptakskrav

Bachelor i fiskeri- og havbruksvitenskap eller et biofaglig studieprogram.

Søknadskode 9371 enkeltemner på masternivå.


Obligatorisk forkunnskapskrav

FSK-1122 Biokjemi og mikrobiologi for fiskeri- og havbruksvitenskap

Hva lærer du

Kunnskap: Studentene skal ha:

Ferdigheter: Studentene skal kunne

Kompetanse: Studentene skal ha:


Undervisnings- og eksamensspråk

Norsk.

Undervisning

Forelesninger, laboratoriekurs og seminarer.