Skriv ut Lukk vindu


 

Vår 2024

ERG-2630 Fagfordypning og bacheloroppgave - 15 stp


Ansvarlig enhet

Institutt for helse- og omsorgsfag

Emnetype

Emnet er forbeholdt studenter med studierett ved ERGOTER Bachelorutdanningen i ergoterapi ved UiT Norges arktiske universitet og kan ikke tas som enkeltemne.

Innhold

I dette emnet skal studentene skrive en bacheloroppgave innen et avgrenset tema innenfor ergoterapifaget. Det innebærer å gjennomføre en fagfordypning hvor studentene skal granske og utvikle dybdekunnskap innen et avgrenset tema og dokumentere dette i en bacheloroppgave. Tema i fagfordypningen skal være knyttet til ergoterapi og/eller aktivitetsvitenskap.

Fagfordypningen og arbeidet med bacheloroppgaven organiseres som et prosjektarbeid. Dette gir studentene erfaring med systematisk prosjektarbeid over tid, hvor fagutvikling og utvikling av ny kunnskap i et fellesskap er sentralt. Vitenskapsteoretiske og forskningsmetodiske kunnskaper og ferdigheter er gjennomgående temaer i arbeidet med bacheloroppgaven.

Innledningsvis i emnet planlegger studentene sitt prosjektarbeid. Videre fordyper de seg faglig i tema som skal danne grunnlag for bacheloroppgaven. Det kan være tema/problemstillinger studenten ble inspirert av i praksis, eller tema ergoterapeuter trenger økt kunnskap om. Studentene kan også få invitasjon til og/eller søke om å være med i forsknings- og/eller utviklingsprosjekter ved UiT- Norges arktiske universitet eller hos andre samarbeidspartnere. Eventuell deltakelse i slike prosjekter må godkjennes av utdanningen. Studentene vil få tildelt en veileder som følger utvikling og gjennomføring av sine bachelorprosjekt. Utover i emnet vil fokus være på å gjennomføre prosjektet og skrive bacheloroppgave under veiledning.


Obligatorisk forkunnskapskrav

ERG-2610 Folkehelse og inkluderende lokalsamfunn., ERG-2620 Profesjonsutøvelse i ergoterapi. Praksisstudier 3

Hva lærer du

Kunnskaper:

Ferdigheter:

Generell kompetanse:


Undervisnings- og eksamensspråk

Det blir i hovedsak undervist på norsk. Samisk språk kan benyttes der alle forstår samisk. Andre skandinaviske språk og engelsk kan benyttes.

Eksamensspråk et er norsk. Studentene kan søke om å få oppgavesett og/eller besvare eksamen på et annet språk enn det som er fastsatt i emnebeskrivelsen jr. Forskrift om studier og eksamener ved UiT, § 20.


Undervisning

Emnet gjennomføres 6. semester. Forventet arbeidsmengde er 40 timers studieuke med en tredeling mellom timeplanfestet undervisning, samarbeid med medstudent og selvstudium.

Emnet har varierte studentaktive læringsformer: