Skriv ut | Lukk vindu |
Vår 2024
LER-1504 Mat og helse fellesemne - 15 stp
Ansvarlig enhet
Institutt for lærerutdanning og pedagogikk
Emnetype
Emnet er et fagvalg i grunnskolelærerutdanning for 5.-10. trinn. Emnet kan ikke tas som enkeltemne.
Forkunnskapskrav
Jf. opptakskrav og progresjonskrav i studieplanen for grunnskolelærerutdanning for 5.-10. trinn.
Studiepoengreduksjon
LER-1514 Mat og helse fellesemne 10 stp
Innhold
- Om grunnleggende ferdigheter i faget mat og helse
- Mat og måltidstradisjoner i forhold til ulike kulturer, høgtider og religioner
- FoU
Hva lærer du
Etter bestått emne har studentene følgende læringsutbytte:
Kunnskaper
Studenten har kunnskaper om:
- kulturelt mangfold
- fagdidaktikk
- skolemåltidet
Ferdigheter
Studenten kan:
- didaktisk planlegge, gjennomføre og vurdere undervisning, også med tanke på utvikling av elevenes grunnleggende ferdigheter
- bruke relevante digitale verktøy
- bruke fagbegreper og anvende forskningsbasert kunnskap
- bruke vurdering som del av læringsarbeidet og legge til rette for elevenes egenvurdering
Kompetanse
Studenten:
- kan gjennomføre undervisning og læring i faget samt forstå, utvikle og utøve egen profesjonalitet i faget
- skal ha innsikt i faglige og yrkesetiske problemstillinger
- skal kunne bruke faget som danningsarena og å utjevne sosiale ulikhet i kosthold og helse
Undervisnings- og eksamensspråk
Undervisnings- og eksamensspråket er norsk.
Undervisning
- Forelesninger
- Studentbasert undervisning
- PBL - problembasert læring
- Praktisk metodisk matfaglig arbeid
- Didaktisk refleksjon
- Veiledning
Kvalitetssikring
Emnet evalueres i henhold til instituttets retningslinjer.
Praksis
For nærmere informasjon om praksis, se egen praksisplan.