Skriv ut Lukk vindu


 

Vår 2024

SVF-8040 Kvalitativ forskning - 5 stp


Ansvarlig enhet

Fakultet for humaniora, samfunnsvitenskap og lærerutdanning

Emnetype

Emnet kan tas som enkeltemne.

Målgruppe: Ph.d.-studenter, først og fremst innen samfunnsvitenskapelige og humanistiske fag, men og også for andre relevante fagområder.

Ph.d.-studenter ved UiT Norges arktiske universitet søker undervisningsopptak ved å melde seg til undervisning i studentweb innen 1. februar.

Andre søker opptak via søknadsweb. innen 1. desember. Søknadskode: 9301.


Innhold

Emnet tar opp ulike temaer knyttet til kvalitativ forskning og metodologi i samfunnsvitenskapene. Temaene kan gjelde hele forskningsprosessen som for eksempel kvalitet i kvalitativ forskning, eller deler av den, for eksempel analyseprosessen. Det vil være tema og metoder som er alminnelig brukt, og ikke spesialiseringer.

Opptakskrav

Forkunnskapskrav: Mastergrad eller tilsvarende samt kvalitativ metode på mastergradsnivå er obligatorisk forkunnskap.

For studenter som ved opptak til emnet ikke har tilstrekkelig grunnlag i kvalitativ metode (tilsvarende mastergradsnivå), er det krav om gjennomføring av et ikke-studiepoengsgivende forkurs som består av følgende to deler:

Minste antall deltakere er 5.

Ph.d.-studenter ved UiT Norges arktiske universitet søker undervisningsopptak ved å melde seg til undervisning i studentweb innen 1. februar. Andre søker opptak via søknadsweb. innen 1. desember.Søknadskode: 9301.


Hva lærer du

Etter bestått emne skal studentene ha følgende læringsresultat:

Kunnskaper

Studenten har:

Ferdigheter

Studenten kan:

Kompetanse

Studenten skal:


Undervisnings- og eksamensspråk

Norsk

Undervisning

Emnet tilbys hvert andre år (2022, 2024, 2026)

Emnet tilbys i to samlinger og minimum en av samlingene vil være basert på fysisk fremmøte.

I første samling vil det være to dager med undervisning. Ulike undervisningsformer vil kunne benyttes; forelesninger, seminarer, paper-presentasjoner og peer-learning. I andre samling vil hovedvekten ligge på presentasjon og diskusjon av utkast til paper. Begge samlingene har obligatorisk deltakelse.

Paper-presentasjon: Presentasjonen skal skje i grupper. Alle deltakerne skal levere et utkast til paper (3-5 sider) til paper ca. to uker før andre samling. Paperne presenteres og diskuteres i grupper. Det skal være minst en faglærer som kommenterer utkastet til paper.