Skriv ut Lukk vindu


 

Vår 2023

MED-2801 Bacheloroppgave i paramedisin - 15 stp


Ansvarlig enhet

Institutt for helse- og omsorgsfag

Emnetype

Emnet er forbeholdt studenter med studierett ved B-PMED Bachelor i paramedisin og emnet kan ikke tas som enkeltemne.

Studiepoengreduksjon

PAR-2630 Bacheloroppgave i paramedisin 15 stp

Innhold

Emnet er en fordypning i det ambulanse- og paramedisinske kunnskapsfelt, og skal gjennomføres som et litteraturstudium.

Besvarelsen skal omhandle et relevant og avgrenset område relatert til paramedisinyrket. Kompetansen som studentene har oppnådd innen faget skal synliggjøres.


Obligatorisk forkunnskapskrav

MED-2706 Akuttmedisin - diagnostikk og intervensjon B, MED-2707 Klinisk ambulansepraksis B, MED-2708 Paramedisinsk fordypningspraksis

Hva lærer du

Etter fullført emne har studenten følgende læringsutbytte definert i kunnskap, ferdigheter og generell kompetanse:

Kunnskap

Studenten har:

Ferdigheter

Studenten kan:

Generell kompetanse

Studenten kan:


Undervisnings- og eksamensspråk

Det blir i hovedsak undervist på norsk. Samisk språk kan benyttes der alle forstår samisk. Andre skandinaviske språk og engelsk kan benyttes.

Eksamensspråket er norsk. Studenter kan søke om å få oppgavesett og/eller besvare eksamen på et annet språk enn det som er fastsatt i emnebeskrivelsen jf. forskrift om studier og eksamener ved UiT - Norges arktiske universitet § 20.


Undervisning

Tema skal ta utgangspunkt i et selvvalgt område innen det ambulanse- og paramedisinske kunnskapsfelt. Oppgaven skal skrives som et litteraturstudium.

Arbeids- og undervisningsformene veksler mellom forelesninger, seminar, veiledning og selvstudier.

Emnet starter med seminar og forelesninger som skal understøtte studentenes arbeid med tema, problemstilling og utforming av prosjektskisse.

Studentene får tildelt veileder under arbeidet med prosjektskissen. Prosjektskissen skal godkjennes av veileder. Det er en obligatorisk veiledningstime på prosjektskissen. Deretter gis det tilbud om inntil tre veiledningstimer på bacheloroppgaven.

Oppgaven skrives i grupper av 2-3 studenter. Tema skal ta utgangspunkt i et selvvalgt problemområde som faller inn under læringsutbyttet for bachelorutdanningen. Oppgaven skrives som et litteraturstudium.

Studentene får tildelt veileder under arbeidet med prosjektskissenetter å ha levert prosjektskisse for oppgaven. Prosjektskissenbeskrivelsen skal godkjennes av veileder. Det er en obligatorisk veiledningstime på prosjektskissen. Deretter gis det tilbud om inntil tre 4 veiledningstimer på bacheloroppgaven.


Dato for eksamen

Oppgave innlevering 30.05.2023

Eksamensdato er foreløpig og vil kunne bli endret. Endelig eksamensdato kunngjøres ved oppslag på det enkelte fakultet primo mai for vårsemesteret og primo november for høstsemesteret.