Skriv ut Lukk vindu


 

Vår 2023

SVF-2005 Geografiske informasjonssystem i fortid, nåtid og framtid I - 10 stp


Ansvarlig enhet

Institutt for arkeologi, historie, religionsvitenskap og teologi

Emnetype

Fordypningsemne for studenter som har bestått minst 60 stp. Emnet er begrenset til 19 plasser på grunn av undervisningsfasiliteter.

Studiepoengreduksjon

SPL-2012 GIS i samfunns- og arealplanlegging 10 stp

Innhold

Geografiske informasjonssystem er i rask utvikling. De anvendes både i humanistisk og samfunnsvitenskapelig forskning, næringsliv, offentlig forvaltning og samfunnsplanlegging. Emnet tar sikte på å gi studenten kunnskaper i tankegangen bak GIS og noen av de programmer som anvendes i dag. Studenten vil også bli presentert for teoretiske, metodiske og etiske utfordringene som bruk av GIS innebærer. Det undervises med utgangspunkt i systemet ArcGIS. Undervisningen omfatter historikk, teoretiske og metodiske muligheter og begrensninger, kartografi, landskapsanalyse, samt grunnleggende funksjoner i GIS.

Søknadsfrist

1. desember for emner som tilbys i vårsemesteret.

Søknadsfrist til enkeltemner gjelder eksterne søkere som ikke allerede har en studierett på UiT. Studenter med studierett ved UiT kan melde seg opp via "Aktive emner" i Studentweb innen semesterregistreingsfristen det aktuelle semesteret.


Opptakskrav

Generell studiekompetanse eller realkompetanse.

Søknadskode 9199 - enkeltemner lavere grad (ikke realfag).

Emnet er begrenset til 19 plasser på grunn av undervisningsfasiliteter.


Hva lærer du

Etter bestått emne skal studenten ha følgende læringsresultat:

Kunnskap og forståelse:

Studenten skal få:

Ferdigheter:

Studenten skal lære:

Kompetanse:

Emnet gir studenten den fornødne kompetansen til videre studier i faget hvor dette kunnskapsfundamentet er relevant, men hvor det ikke kreves høgre kompetanse i GIS tilsvarende SVF-2006.


Undervisnings- og eksamensspråk

Undervisningsspråket er norsk/dansk.

Eksamensspråket er norsk, svensk eller dansk. Søknad om å få skrive besvarelsen på engelsk og/eller få engelsk oppgavetekst rettes til instituttet.


Undervisning

Det foreleses 2 timer i uka i ca.12 uker. Med forbehold om budsjettmessig støtte vil det til den praktisk orienterte undervisningen bli tilknyttet en undervisningsassistent.

Oppmøte på undervisning er ikke obligatorisk, men høyst anbefalt.


Dato for eksamen

Hjemmeeksamen utlevering 18.04.2023 innlevering 25.04.2023

Eksamensdato er foreløpig og vil kunne bli endret. Endelig eksamensdato kunngjøres ved oppslag på det enkelte fakultet primo mai for vårsemesteret og primo november for høstsemesteret.