Skriv ut | Lukk vindu |
Høst 2022
FSK-2040 Bærekraftig sjømat - 30 stp
Ansvarlig enhet
Norges fiskerihøgskole
Emnetype
Emnet er obligatorisk for studentene på bachelor i fiskeri- og havbruksvitenskap. Emnet kan ikke tas som enkeltemne.
Innhold
Emnet gir en innføring i bærekraftig foredling og omsetning av sjømat. Emnet består av fire moduler: 1) økonomi og strategi, 2) praksis, 3) sjømatproduksjon, 4) marked og internasjonal handel. Gjennom undervisning og praksis skal studentene utvikle kunnskap om regelverk, strategi, verdikjeder, marked, råstoff og produksjonsmetoder i sjømatnæringen, og hvordan disse forholdene henger sammen.
Hva lærer du
Kunnskap Kandidaten
- har bred kunnskap om faktorer som fremmer eller hemmer bærekraft i sjømatnæringen
- har bred kunnskap om hvordan virksomheter i sjømatnæringen arbeider med og for bærekraft
- har bred kunnskap om planlegging, strategi, konkurransedyktighet og innovasjonsprosesser
- har bred kunnskap om produksjonsmetoder og faktorer som påvirker produktenes kvalitet
- har bred kunnskap om sjømatnæringens rammebetingelser i form av økonomi, regelverk, markedsforhold og internasjonal handel
Ferdighet Kandidaten
- kan anvende relevante teorier og metoder til å løse praktiske og teoretiske problemstillinger i sjømatnæringen
- kan analysere og vurdere hvordan virksomheter i sjømatsektoren arbeider med og for bærekraft, og presentere dette skriftlig og muntlig
- har tilegnet seg jobb- og karriereferdigheter
- kan finne, vurdere og anvende fagkunnskap om sjømat og kvalitet, og presentere dette skriftlig og muntlig
- kan reflektere over og evaluere egen faglig prestasjon og justere denne under veiledning
Generell kompetanse Kandidaten
- har innsikt i relevante etiske problemstillinger knyttet til sjømatnæringen
- kan planlegge og gjennomføre varierte arbeidsoppgaver og prosjekter som strekker seg over tid, alene og som deltaker i en gruppe, og i tråd med etiske krav og retningslinjer
- kan formidle sentralt fagstoff som teorier, problemstillinger og løsninger både skriftlig, muntlig og gjennom andre relevante uttrykksformer
- kan utveksle synspunkter og erfaringer med andre med bakgrunn innenfor fagområdet og gjennom dette bidra til utvikling av god praksis
- kjenner til betydningen av forskning og innovasjon for næringsutvikling innen sjømatnæringen
Undervisnings- og eksamensspråk
Norsk, noe undervisning kan bli gitt på engelsk.
Undervisning
Forelesninger, praksis, øvelser og tverrfaglige seminarer.
Dato for eksamen
Hjemmeeksamen utlevering 29.11.2022 innlevering 13.12.2022
Eksamensdato er foreløpig og vil kunne bli endret. Endelig eksamensdato kunngjøres ved oppslag på det enkelte fakultet primo mai for vårsemesteret og primo november for høstsemesteret.