Skriv ut | ![]() | Lukk vindu |
Høst 2022
HIS-3004 Historiebruk - 10 stp
Ansvarlig enhet
Emnetype
Innhold
Opptakskrav
Avlagt bachelorgrad med en fordypning på minimum 80 studiepoeng i historie eller tilsvarende utdanning (jf. opptakskrav for masterprogram i historie), med karakterkrav i fordypningen på minimum C.
Studenter på lektorutdanninga 8-13 med studieretning historie må ha bestått fordypningsoppgaven.
Studenter med bachelor i russlandsstudier med fordypning i historie og bacheloroppgave med minimum karakteren C kvalifiserer også for opptak.
Hva lærer du
Etter bestått emne har studenten følgende læringsutbytte:
Kunnskaper
Studenten har:
- inngående kunnskap om hvordan historiebevissthet og historieforståelse formes
- inngående kunnskap om ulike aktører og arenaer innenfor feltet historiebruk
- avansert forståelse av hvordan faget historie og historiebevissthet virker og kan virke i ulike samfunnsmessige sammenhenger
Ferdigheter
Studenten kan:
- bruke spesialiserte metodiske grep for å analysere historiebruk
- drøfte og formidle refleksjoner over historiebruk innenfor ulike felt og drøfte problemer knyttet til dette gjennom muntlige diskusjoner og i foredrag
- oppdatere kunnskapene sine innen feltet og anvende dem selvstendig
Undervisnings- og eksamensspråk
Undervisningsspråk: Norsk
Eksamensspråk er normalt norsk, men det kan også gis anledning til å skrive oppgaver og eksamensbesvarelser på andre språk. Det må eventuelt avtales med instituttet på forhånd.
Undervisning
12 dobbeltimer (2x45 min) forelesninger/seminar og ekskursjon.
For studenter på master i historie: I løpet av semesteret gjennomgår studentene fem dagers hospitering på arbeidsplass/institusjon som virker innenfor det historiefaglige feltet, som museum, arkivverk og bibliotek. Formålet med hospiteringen er å gi studentene et innblikk i historikervirket og historiebruk i praksis, og samtidig nærmere kjennskap til ulike deler av arbeidslivet hvor historiefaglig kompetanse er etterspurt.